Читај ми!

Верстапен ће бити на непријатељској Фераријевој територији у Монци

Возача Ред Була Макса Верстапена чекаће непријатељски настројена публика на стази у Монци, ако и у тој трци Формуле 1 буде покушавао да изгура возаче Ферарија са стазе. Он је тренутно шести у шампионату, а на самом старту последње трке у Белгији имао је контакт са обојицом возача Ферарија Себастијаном Фетелом и Кимијем Раиконеном.

За разлику од прошлонедељне трке у Белгији, која је најближа кући осамнаестогодишњег холандског возача и где је било много његових навијача, стаза у Монци је практично домаћа стаза Ферарија и очекује се жестока подршка италијанском тиму.

Верстапен је на самом старту трке у Белгији имао контакт са обојицом возача Ферарија Себастијаном Фетелом и Кимијем Раиконеном. Он је агресивном вожњом у неколико наврата блокирао Раиконена, који је у завршници трке покушавао да га обиђе. Финац, који важи за најхладнокрвнијег возача у шампионату, био је после трке изузетно љут и рекао да ће Верстапен, ако овако настави, у некој од предстојећих трка сигурно изазвати теже инциденте.

Млади Холанђанин је на свом дебију за Ред Бул 15. маја победио у трци за Велику награду Шпаније, а после тога је имао још три пласмана на подијум. Трку у Белгији завршио је на 11. месту, иако је стартовао са другог места. Он је тренутно шести у шампионату Формуле 1 са 115 бодова, а обојица возача Ферарија су испред, Фетел је четврти са 128, а Раиконен пети са 124 бода.

Трка за Велику награду Италије на програму је у недељу од 14 часова.

Уговор власника стазе у Монци, Италијанског аутомобилског клуба и Формуле 1 истиче ове године. Први човек Формуле 1 Берни Еклстон тражио је уговор од 25 милиона евра по години, а власници стазе понудиће за трогодишњи уговор 68 милиона евра.

Стаза у Монци је једна од најпознатијих, у календару је од 1950. године и од тада је сваке године била домаћин трка, осим 1980. када је на Имоли вожена Велика награда Италије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару