Читај ми!

Хамилтон славио на Сузуки

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон победио је у трци Формуле 1 за Велику награду Јапана. Друго место заузео је возач Мерцедеса Нико Розберг, а трећи кроз циљ прошао је Себастијан Фетел из Ферарија.

Хамилтон је тако други пут узастопно победио на Сузуки, остварио је своју 41. победу у каријери и по броју победа се изједначио са Ајртоном Сеном. Испред су само легендарни Михаел Шумахер са 91 победом, Алан Прост са 51 победом и Себастијан Фетел, који има 42 тријумфа.

Хамилтон је трку завршио за сат, 28 минута, шест секунди и 508.

Друго место заузео је возач Мерцедеса Нико Розберг са 18,964 секунди заостатка, а трећи кроз циљ прошао је Себастијан Фетел из Ферарија са 20,850 секунди заостатка.

Возач Ферарија Кими Раиконен заузео је четврто место, а пети је био Валтери Ботас из Вилијамса. Бодове су још освојили Нико Хилкенберг из Форс Индије, возачи Лотуса Роман Грожан и Пастор Малдонадо и возачи екипе Торо Росо Макс Верштапен и Карлос Саинц млађи.

Хамилтон је добро кренуо, обишао је Розберга на старту и преузео прво место, а Немац је широко ушао у кривину и пао је четврту позицију. После контакта у првом кругу у бокс су морали Данијел Рикардо, Фелипе Маса и Серхио Перес. Добро су стартовали и возачи Лотуса, Грожан се са осмог попео на шесто место, а Малдонадо са 11. на седмо.

Актуелни шампион је из круга у круг увећавао предност испред другопласираног Фетела, Ботаса и клупског колеге Розберга. Возачи су затим почели да одлазе у бокс, Хамилтон је отишао у 17. кругу и без проблема се вратио на чело са 6,7 секунди предности над Фетелом.

У 20. кругу Розберг је успео да обиђе Ботаса и преузео је треће место, а Хамилтон је у тим тренуцима био најбржи на стази и стекао 11 секунди предности.

Верштапен је затим у 28. кругу обишао Алонса за 10. место, а бивши светски шампион због тога је био љут и путем радија рекао свом тиму да има осећај да вози болид са "мотором ГП2 серије".

Ферари је у 31. кругу позвао Фетела у бокс, али су четвороструког светског првака задржали нешто дуже, па је Розберг преузео друго место са 10 секунди заостатка за клупским колегом. Фетел је до краја трке покушавао да му се примакне, али није успео. Проблема у боксу имао је и Ботас, што је искористио Раиконен и преузео четврто место.

До крај трке међу водећима није било већих узбуђења, а за бодове су се борили Верштаен, Саинц и Квјат, док је Фелипе Наср из Заубера одустао круг пре краја. Возачи Мекларена Алонсо и Дженсон Батон поново нису освојили бодове. Шпанац је заузео 11. место, а Британац 16.
Хамилтон је тако остварио осму победу у сезони а 14. пут ове сезоне догодило се да се обојица возача Мерецедеса нађу на победничком постољу.

Хамилтон сада има 227 бодова и увећао је предност над Розбергом у генералном пласману на 48 бодова. Трећи је Фетел са 218, четврти је Раиконен са 119, а пети Ботас са 111 бодова.

Наредна трка у шампионату возиће се 11. октобра у Сочију за Велику награду Русије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару