Читај ми!

Фетел: Монца је срце формуле 1

Возач Ферарија Себастијан Фетел рекао је да ће Формули 1 бити "ишчупано срце" ако се од наредне сезоне не буде возила трка на стази у Монци.

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон победио је у трци за Велику награду Италије у Монци, Фетел је заузео друго место, а трећи кроз циљ прошао је возач Вилијамса Фелипе Маса.

"Ово је најбоље друго место које сам икада освојио. Емоције на победничком постољу су невероватне", рекао је Фетел, који је први пут возио у Монци за Ферари.

Последњих месеци појавиле су се спекулације да ће Монца, када јој истекне уговор, бити скинута из календара Формуле 1.

"Ако се ова трка избрише из календара из било којих говњивих разлога везаних за новац, срце ће свима бити ишчупано. Ова трка је веома значајна, погледате лево, погледате десно и видите људе који су срећни што су део трке. И то вам улепша дан. То је невероватно", рекао је Фетел.

Такође и актуелни светски шампион Хамилтон рекао је да трка у Монци мора да остане у шампионату.

"Ова стаза је посебна свим возачима. Када стојите на подијуму осећате се поносно јер сте међу великанима који су ту стајали. Видите море навијача обучених у (Фераријеву) црвену боју", рекао је Хамилтон. Хамилтон је постао први возач који је остварио две узастопне победе у Монци још од Дејмона Хила, коме је то пошло за руком 1993. и 1994. године.

Хамилтон је остварио 40. победу у каријери, али се суочава са дисквалификацијом, пошто је Мерцедес под истрагом због недозвољеног притиска у гумама на оба болида у данашњој трци.

Фетел је рекао да је Хамилтон био најбољи.

"Ради се о поштењу и поштовању, он је данас обавио бољи посао и то морамо да поштујемо. Био сам други, имао сам одлично возило али то није било довољно за победу", рекао је Фетел.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару