Борковић одличан на почетку ЕТЦЦ шампионата

На старту Европског шампионата туринг аутомобила, Душан Борковић освојио прво место у Мађарској, у другој трци на Хунгарорингу, док је у првој морао да се задовољи петим местом због казне.

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић освајањем првог места у Мађарској започео је сезону у Европском шампионату туринг аутомобила (ЕТЦЦ).

Возач НИС Петрол Рејсинг тима је у свом Сеат Леону тријумфовао у другој трци на стази Хунгароринг, док је у првој морао да се задовољи петим местом због казне након инцидента са Фулином и Фистером. Он је стартовао са пол позиције након што је најбољи био у квалификацијама.

Панчевац је после данашњих трка сакупио укупно 17 бодова и заузима друго место у генералном пласману, само једним мање од Мађара Ференца Фица.

"У првој трци није прошло како сам планирао, имао сам прву стартну позицију, али је старт био доста груб, па сам изгубио две позиције. Због мог вишка килограма у односу на ривале видео сам да су бржи на правцу, али сам онда агресивније напао и кад сам избио на прво место, кажњен сам. Не знам због чега јер нисам крив ни за један инцидент", рекао је Борковић након петог места у првој трци.

Борковић је у Мађарској успео да се издигне и поред још једног хендикепа, будући да је у свом Сеату тежи од конкурената за 20 килограма, што уопште није занемарљива разлика на кружним стазама. Ипак, у наставку сезоне најавио је поход на прво место.

"У другој трци сам брзо избио на прво место и контролисао је. Не могу да не будем срећан јер сам завршио на подијуму. Ипак, могао сам да победим на обе трке... Надао сам се првом месту и то ме мало мучи. Не могу да кажем да сам доминантан, али гађам прво место у генералном пласману. Касним бод после Мађарске, али када знамо шта је било у првој трци, то је у реду. Бићу све бољи", закључио је Борковић.

Сезону ЕТЦЦ чини шест тркачких викенда, а следећи је на програму 20. и 21. јуна у Словачкој на стази Словакиаринг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару