Читај ми!

Веснић најбржи на Хунгарорингу, Пешовић трећи

Српски аутомобилиста, возач ЕКО Рејсинг тима Милован Веснић победио је на првој трци шампионата централне Европе на кружним стазама која се возила на Хунгарорингу.

Веснић је искористио освојену прву стартну позицију и доминирао на стази од првог до последњег круга, док је други српски возач Руди Пешовић имао нешто тежи посао, али се ипак на крају домогао победницког постоља и места број три у конкуренцији 26 возача из Европе.

Већ у првом кругу након старта дошло је до контакта између Пешовића и чешког аутомобилисте Петра Крејција за воланом Лотуса Еxиге због чега се возац ЕКО Рејсинг тима на стазу вратио као дванаести. Пешовић се није предавао и храбро се пробијао ка врху да би му излазак возила безбедности у четвртом кругу трке омогућио да ухвати прикључак за водећима.

За то време, Веснић је доминирао стазом не допустивши конкурентима да иоле угрозе његову лидерску позицију. Крај трке обележила је борба Пешовића и словачког возача Јула Концека за треће место на подијуму из којег је српски аутомобилиста изашао као победник.

"Мало је рећи да сам задовољан оваквим почетком сезоне за ЕКО Рејсинг тим", изјавио је Веснић након церемоније проглашења победника на Хунгарорингу. Он је додао да није имао вецих проблема током трке, као и а је држао свој темпо и контролисао ситуацију.

"Разлику је на моменат смањио излазак на стазу безбедносног возила, али након тога све је функционисало фантастично. Желео бих да похвалим и вожњу Рудија Пешовића који је на својој првој трци у правом тркачком аутомобилу показао свој пун потенцијал", поручио је Веснић.

Ни јунак дана Пешовић није скривао задовољство.

"Подијум је успех о којем сам могао само да сањам на старту сезоне. На самом почетку трке, током летећег старта, имао сам малих проблема што ме је убацило у гужву након чега сам се окренуо и пао на дванаесто место. Успео сам да до краја трке одржим високи темпо и у претпоследњем кругу претекнем Концека. Аутомобил је оштећен, али момци из тима су већ кренули да га поправљају и верујем да ћу бити спреман за недељу која ће бити доста напорнија јер у дану возимо и квалификације и трку.“, рекао је Пешовић.

Квалификације за другу трку на програму су у недељу у осам сати ујутро, док је старт прве трке заказан за 12 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару