Читај ми!

Хамилтон најбржи у Бахреину

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон победио је у трци Формуле 1 за Велику награду Бахреина у Манами и увећао предност у генралном пласману. Други кроз циљ прошао Раиконен у Ферарију, а трећи је био Розберг у Мерцедесу.

Хамилтон је до треће победе у сезони, а 36. у каријери, дошао за сат, 35 минута, пет секунди и 809. Актуелни светски шампион је другу годину узастопно победио на стази Шакир. Друго место освојио је возач Ферарија Кими Раиконен са заостатком од 3,38 секунде, а трећи је био возач Мерцедеса Нико Розберг са нешто више од шест секунди заостатка.

Четврто место заузео је Валтери Ботас из Вилијамса, а пети је био Себастијан Фетел из Ферарија. Бодове су још освојили Данијел Рикардо из Ред Була, Роман Грожан из Лотуса, возач Форс Индије Серхио Перес, Фелипе Маса из Вилијамса и Данил Квјат из Ред Була. Возач Мекларена Џенсон Батон није учествовао у трци због техничких проблема на возилу.

Хамилтон је добро стартовао, задржао је прво место испред Фетела, а добро је кренуо и Раиконен које је на почетку обишао Розберга и преузео прво место, али се у четвртом кругу немачки возач поново нашао иза Фетела.

Розберг је наставио да вози оштро и добро, у деветом кругу обишао је Фетела и нашао се иза клупског колеге са 5,5 секунди заостатка. Водећи возачи су након тога почели да одлазе у бокс, а када су се вратили на стазу поредак је остао непромењен, Хамилтон је био први, а иза њега возили су Розберг, Фетел, Раиконен, Ботас, и Рикардо.

Хамилтон је у 27. кругу имао 2,5 секунде предности над Розбергом. После других одлазака у бокс велику борбу водили су Фетел и Розберг, а четвороструки светски шампион направио је грешку, ушао је широко у кривину, па га је Розберг обишао. Фетел је том приликом оштетио
"нос" болида и морао је у бокс и на стазу се вратио иза својих конкурената на петом месту.

Оба возача Ред Була су се повукла из трке, после Карлоса Саинца, одустао је и Макс Верштапен. У 42. кругу Хамилтон је имао 4,5 секунди предности над клупским колегом, а Раиконен је 11 кругова пре краја успео да смањи заостатак за Розбергом на 10 секунди. Раиконен је наставио да напада Розберга, смањивао је заостатак из круга у круг и пет кругова пре краја каснио је 3,7 секунде. Розберг је у наредном кругу направио грешку, ушао је широко у кривину, што је искористио Раиконен и преузео друго место.

Хамилтон је у последњем кругу имао проблема са кочницама, Раиконен је смањивао заостатак, али је британски возач имао велику предност и без проблема остварио победу.

Хамилтон је први у конкуренцији возача са 93 бодова, други је Розберг са 66, а трећи је Фетел са 65 бодова. Раиконен је четврти са 42 бода, а Маса заузима пето место са 31 бодом.

Наредна трка у шампионату возиће се 10. маја у Барселони, за Велику награду Шпаније.

Поредак возача у трци за Велику награду Бахреина:

1. Луис Хамилтон (Мерцедес) сат, 35 минута, 05,809
2. Кими Раиконен (Ферари) + 3,380
3. Нико Розберг (Мерцедес) + 6,033
4. Валтери Ботас (Вилијамс) + 42,957
5. Себастијан Фетел (Ферари) + 43,989
6. Данијел Рикардо (Ред Бул) + 1:01,751
7. Роман Грожан (Лотус) + 1:24,763
8. Серхио Перес (Форс Индија) један круг
9. Данил Квјат (Ред Бул) један круг
10. Фелипе Маса (Вилијамс) један круг
11. Фернандо Алонсо (Мекларен) један круг
12. Фелипе Наср (Заубер) један круг
13. Нико Хилкенберг (Форс Индија) један круг
14. Маркус Ериксон (Заубер) један круг
15. Пастор Малдонадо (Лотус) један круг
16. Вил Стивенс (Марусија) два круга
17. Роберто Мерхи (Марусија) три круга

Трку нису завршили:
Макс Верштапен (Торо Росо)
Карлос Саинс (Торо Росо)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару