Борковић: Циљ исти - да будем најбржи што могу

Душан Борковић се нада да ће у новој сезони ући у Топ 10, али каже да му је циљ исти као и увек - да буде најбржи што може.

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић поручио је да ће у новој сезони ВТЦЦ шампионата покушати да направи корак искорак у односу на претходну-дебитантску, али да је циљ увек исти - возити најбрже могуће.

Борковић је прошле године возећи Шевролет за Кампос рејсинг тим у генералном пласману заузео 14. место са освојеним 41 бодом, а у новом шампионату, са новим возилом Хондом Сивиком и новим Протим рејсингом, како је навео, било би сјајно ући у Топ 10.

"Циљ је увек исти, да будеш најбржи што можеш. Конкуренција је изузетно јака, никад не знаш шта је довољно за нешто и нема простора за тактизирање. Кад си за воланом гледаш да будеш на максимуму, истина, тако се и најлакше праве грешке, али добро. Сви желе да буду међу три, на подијуму, што је увек феноменално", рекао је Боковић на конференцији за медије у Београду.

Његов специјални гост у главном граду Србије био је Мађар Норберт Микелиц, прошле сезоне четвртопласирани у ВТЦЦ шампионату.

"Други пут сам у Србији, а први пут у Београду. Осећам се сјајно, у друштву сам пријатеља и уверен сам да ће Душан наредне сезоне бити још бољи него прошле. Видео сам његов таленат, сјајно је возио, поготово у другом делу сезоне и уживаћу у такмичењу са њим", истакао је Микелиц.

Борковић, који је прошле сезоне највећи успех остварио на легендарној стази у Сузуки када је био други, признао је да има доста проблема са финансијама, а посебно са седиштем у новом аутомобилу.

"Финансије су увек проблем, али шта да се ради... Спорт је такав, најскупљи могући, а криза је. Што се тиче седишта имам озбиљне потешкоће, тешко је променити позицију, а садашња ми не одговара. Трпим болове, трне ми нога, па ћемо видети. Ако ФИА дозволи промену позиције, онда ће то моћи тек од треће трке", поручио је Борковић.

Нови ВТЦЦ шампионат почиње 7. марта у Аргентини, а последња од 12 трка возиће се 22. новембра у Катару.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару