Одбачена жалба Мекларена

Међународна аутомобилистичка федерација одбацила је жалбу Меклаена на одлуку да њихов возач Луис Хамилтон буде кажњен због непрописног претицања на трци за Велику награду Белгије.

Хамилтон је победио на тој трци, али је накнадно кажњен са 25 секунди, због чега је пао на треће место. Упркос томе, он је задржао прво место у генералном пласману, али је уместо осам, имао само два бода више од другопласираног возача Ферарија Бразилца Фелипеа Масе, који је проглашен за победника Велике награде Белгије.

У образложењу одлуке, Арбитражни суд ФИА је навео да је за прекршај који ја направио Хамилтон предвиђена казна проласка кроз бокс, на коју не постоји могућност жалбе.

Пошто је до инцедента дошло неколико кругова пре краја трке, судије нису имале времена да возачу Мекларена изрекну казну проласка кроз бокс, због чега је примењен члан правилоника који предвиђа да се у тој ситуацији на укупно време кажњеног возача дода 25 секунди.

После одлуке Арбитражног суда Хамилтон је изјавио да није ни очекивао другачији исход и да га то неће деконцентрисати.

"Људи сада вероватно очекују да ћу пасти у депресију, али се варају. То ње мој стил. Већ сам све то оставио иза себе и потпуно сам концентрисан на оно што најбоље знам да радим - на надметање са ривалима", рекао је Хамилтон, признавши да је ипак помало разочаран што му је одузета заслужена победа.

Првенство света возача Формуле 1 биће настављено у недељу, када ће први пут у историји у Сингапуру бити вожена ноћна трка.

До краја шампионата, биће вожене још трке у Јапану, Кини и Бразилу, а Хамилтон има један бод више од Масе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи