Поново се вози "Рели Србија" у Ужицу

Престижна аутомобилска трка, 47. Рели Србија биће одржана ове године у Ужицу, иако је 2013. била забрањена због неиспуњења безбедносних услова на стази, саопштили су данас организатори.

Заменик генералног секретара Ауто-мото Савеза Србије задужен за спорт Дејан Стојић рекао је да су добили све потребне дозволе од министарства саобраћаја и представника ужичке полиције.

"Остало је да решимо ствар око редарске службе, судија и мерилаца времена, што је наша обавеза. Мислим да неће бити већих проблема и да ће се трка одржати. Била би штета да останемо без традиције коју смо стицали 47 година и надам се да ћемо доћи до бројке 50. Ретко који спорт је доживео да опстане толике године и веома сам поносан што ћемо ове године опет организовати рели", рекао је Стојић на конференцији за новинаре у просторијама АМСС у Београду.

Промотер трке је најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић који ће возити последњу пробну вожњу уочи старта такмичења.

"Волим све што има точкове. Сада професионално возим кружне стазе, али ко зна шта ће се десити у будућности. Надам се да ћу постати Србин који ће освојити такмичење када се буде возило 50. издање релија", рекао је Борковић који је 2010. године у Мицубишију лансеру добро "намучио" легендарног Мику Хирвонена.

Портпарол трке Игор Марковић казао је да се за рели до сада пријавило 26 посада и да би најатрактивнији требало да буде наступ Тодора Стаменковића.

"Налазимо се на добром путу да се трка одржи после пар година организационо-финансијских и кадровских проблема. Овогодишњи рели је под окриљем АМСС који је препознао значај такмичења", навео је Марковић.

Једина домаћа женска посада на релију чиниће Јована Јовановић и Наташа Туругуз.

"Једва чекамо да почне рели. Имамо више искуства и нови аутомобил. Драго ми је што ћемо возити пред домаћом публиком", рекла је Јовановићева.
Рели Србија одржаће се у Ужицу од 19. до 21. септембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару