Читај ми!

Борковић oбећава сјајне резултате у Азији

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић много очекује од предстојеће азијске турнеје и изразио је уверење да ће без проблема завршити осам преосталих трка у оквиру Светског првенства туринг аутомобила.

Борковић је завршио једнодневно тестирање са својим Кампос рејсинг тимом у Шпанији у склопу припрема за предстојеће азијске трке, али и за наредну сезону.

Он је, међутим, због недостатка буџета на тестовима остао само један дан, а за тестирање је користио аутомобил клупског колеге Хуга Валентеа пошто се његов аутомобил налази у контејнеру у Азији док се крајем септембра не разреши питање жалбе на казну у Аргентини.

"После месец и по дана сео сам у аутомобил и осећај је сјајан. Радили смо на много измена које не бих смео да откривам, али које ће, надам се, већ у Пекингу бити видљиве. Радујем се азијској турнеји и надам се да ћу осам преосталих трка завршити без проблема"“, рекао је Борковић.

Тест у Шпанији за Борковића је изузетно важан, не само због азијске турнеје, већ и због читаве наредне сезоне, јер се после трке у Макау 15.новембра аутомобили тек у јануару враћају у Европу и има мало времена за нова тестирања.

"О овом проблему једино не морају да брину фабрички тимови пошто имају резервне тест аутомобиле. Приватници, као ја, то себи не могу да приуште и због тога ће између осталог наредне сезоне постојати класа Индипендентс трофи. То значи да ће се, за разлику од ове године, а као што је било претходних година, сви приватници такмичити заједно са фабричким тимовима, постојаће једна ТЦ1 класа, али ће се уз генерално бодовање са фабричким тимовима приватници борити и за бодове, пласман и одвојено постоље и за Индепендентс трофи"”, додао је Борковић.

Управо ова новина српском асу даје додатну снагу да се бори и да до краја сезоне што више научи о стазама, унапреди ауто и спреми се за сјајне резултате у Индипендентс трофи у склопу WТCC 2015.

"Мој тим и ја боримо се и за следећу годину и надамо се да ћемо успети у формирању буџета, што је најтежи део посла. Али, ништа није немогуће, ипак је ВТCC једно од престижнијих ФИА такмичења и права је част да сам обезбедио и задржао позицију у овом светском шампионату"”, закључио је Борковић.

ВTCC сезона наставља се у Азији, где ће бити вожена последња четири викенда, а први је на програму у Пекингу 4. и 5. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару