Хамилтон освојио Монцу, Розберг други

Возач Мерцедеса, Британац Луис Хамилтон победио је у трци Формуле један за Велику награду Италије у Монци. Његов клупски колега Нико Розберг и даље на челу "најбржег циркуса".

Британац Луси Хамилтон у болиду Мерцедеса био је најбржи на трци Формуле 1 за ВН Италије у Монци.

То је Хамилтонова шеста победа ове сезоне, 28. у каријери, а трку је завршио за сат, 19 минута, 10 секунди и 236 стотинки.

Друго место заузео је његов клупски колега Нико Розберг, док је трећи кроз циљ прошао Фелипе Маса из Вилијамса и то је први пут да се попео на подијум ове сезоне.

Хамилтон је тако смањио заостатак за Розбергом у шампионату на 22 бода.

Четврто место заузео је Валтери Ботас из Вилијамса, пети је био Данијел Рикардо из Ред була, а шести његов купски колега Себастијан Фетел.

Бодове су још освојили возач Мекларена Кевин Магнусен, Серхио Перес из Форс Индије, Џенсон Батон из Мекларена и Кими Раиконен из Ферарија.

Хамилтон је кренуо са пол позиције, али је лоше стартовао и пао на четврто место.

Вођство је преузео Розберг, а за добре позиције, другу и трећу, изборили су се Магнусен и Маса. Добро је стартовао и четвороструки узастопни шампион Фетел, који је са осмог "скочио" на пето место.

Розберг је увећавао предност, а Маса и Хамилтон су претекли Магнусена.

У деветом кругу Розберг је погрешио пошто је наставио да вози право у првој кривини, али је и након тога успео да се врати на прво место, а Маса је смањио заостатак на две секунде. У наредном кругу Хамилтон је са спољне стране обишао Масу и нашао се иза клупског колеге.

Хамилтон је добро возио и у 28. кругу "скинуо" је заостатак на пола секунде, а већ у наредном кругу преузео је вођство. Розберг је поново продужио право на стартно-циљном правцу, Британац је то пажљиво пратио и претекао га, да би у 32. кругу стекао 2,9 секунди предности и касније је стално увећевао.

Фернандо Алонсо је због квара на возилу завршио трку у 30. кругу актуелни шампион Себастијан Фетел је трку завршио на шестом месту.

Наредна трка у шампионату Формуле један на програму је 21. септембра за Велику награду Сингапура.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару