Хамилтон славио у сјајној трци у Бахреину!

Најбржи у трци за Велику награду Бахреина на стази Сакир био је возач Мерцедеса Луис Хамилтон. Овом победом, својом 24. у каријери, он се изједначио са Хуаном Мануелом Фанђом. Други је био његов клупски колега Нико Розберг, док је места на подијуму било још за Серхија Переса из екипе Форс Индија.

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон победио је у трци Формуле један за Велику награду Бахреина. Хамилтон је трку на стази Сакир завршио за сат, 39 минута, 42 секунде и 743 стотинке. Он је тако остварио 24. победу у каријери, чиме се изједначио са легендарним Хуаном Мануелом Фанђом.

Друго место заузео је његов клупски колега Нико Розберг са 1,085 секунди заостатка, и то је друга узастопна трка, после оне у Малезији, да су двојица возача Мерцедеса освојила прва два места.

Треће место заузео је Серхио Перес из екипе Форс Индија са 24,067 секунди заостатка.
Данијел Рикардо из Ред Була заузео је четврто место, пети је био Нико Хилкенберг из екипе Форс Индија, а шесто место заузео је четвороструки узастопни светски шампион Себастијан Фетел из Ред була. Бодове су још освојили возачи Вилијамса Фелипе Маса и Валтери Ботас, као и возачи Ферарија Фернандо Алонсо и Кими Раиконен.

Светски шампион из 2009. године, возач Мекларена Џенсон Батон, наступио је у својој 250. трци у Формули један и тако постао пети возач коме је то пошло за руком, после Рикарда Патрезеа, Рубенса Барикела, Михаела Шумахера и Јарна Трулија.

Хамилтон је добро стартовао и већ у првој кривини претекао Розберга, који је кренуо са пол позиције. На почетку трке добро су снашао и Фетел, који се са десетог попео на шесто место.

У 15. кругу Рикардо је нападао шесто место, на коме је био његов клупски колега Фетел, а путем радија екипа Ред була затражила је од четвороструког светског шампиона да пропусти Рикарда јер је бржи, што је Немац у наредном кругу учинио.

Розберг је у тим тренуцима добро возио, нападао је прво место, у 19. кругу је претекао Хамилтона, али је Британац успео са унутрашње стране да га обиђе и врати вођство.

У 20. кругу Хамилтон је отишао у бокс, а Розберг је преузео вођство, али само на кратко, пошто је после одласка у бокс препустио прво место клупском колеги.

Фетел и Раиконен су водили занимљиву борбу за девето место, Немац је био успешнији, док је Перес успео да буде бржи од Масе, Ботаса и Хилкнеберга и у 28. кругу је преузео треће место. Хамилтон је у тим тренуцима направио осам и по секунди предности у односу на Розберга.

У 42. кругу на стазу је изашао "сејфти кар", после инцидента у коме је Пастор Малдонадо ударио у возача Заубера Естебана Гутијереса, чије се возило после контакта окренуло у ваздуху, али се безбедно спустило на стазу. Мексиканац је након тога неповређен изашао из болида и завршио трку, а Малдонадо је добио "крени-стани" казну од 10 секунди.

Безбедносно возило је у 47. кругу изашло са стазе, а Хамилтон и Розберг су одмах кренули у борбу за прво место, које је Британац ипак успео да сачува. Батон је изгубио три позиције и пао на девето место, што су искористили Фетел и Рикардо па су заузели пету и шесту позицију.

До краја трке Розберг је нападао прво место, али није успео да претекне клупског колегу, а Перес је успео да одбије нападе Рикарда за пласман на подијум.

Розберг је задржао прво место у генералном пласману са 61 бодом, Хамилтон је други са 50, а трећи је Хилкенберг са 28 бодова.

Наредна трка вози се 20. априла у Шангају, за Велику награду Кине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару