Читај ми!

"Не надајте се превише Шумијевом опоравку"

Нема нових информација о здравственом стању Михаела Шумахера, али се огласио бивши медицински делегат у Формули 1 Гери Хартштајн и поручио Шумијевим навијачима да се не надају превише, и довео је у питање процес његовог лечења.

Бивши медицински делегат у циркусу Формуле 1 Гери Хартшајн песимиста је када су у питању шансе Михаела Шумахера да се опорави и сумња у методе лечења.

Шумахер је у коми од 29. децембра, а његово буђење траје већ осам недеља у болници у Греноблу.

Управо то забрињава Хартштајна, који истиче да је чињеница да нема напретка у процесу буђења веома лош знак.

"Како време пролази, све су мање шансе да ће се Михаел опоравити", написао је Хартштајн на свом блогу.

Он је био главни медицински делегат Формуле 1 између 2005. и 2012. године, а тренутно је шеф ургентне медицине у Универзитетској болници у Лијежу.

Почео је да сумња у начин лечења седмоструког светског шампиона.

"Мислим да су постојали озбиљни пропусти у Михаеловом лечењу, а те информације сам добио од веома поузданих извора. И ти пропусти су могли да погоршају Михаелово лечење, а готово сигурно су и погоршали. Могуће је да особље у Греноблу осећа да не би требало да врши притисак на породицу да га пребаце из те болнице, упркос лошим проценама, чак и због јасних пропуста", истакао је Хартштајн.

Шумахер је у коми већ три месеца после несреће у Марибелу, када је током скијања ударио главом о камен. Два пута је оперисан, а буђење је започето крајем јануара. Од тада је било веома мало информација о стању легендарног Немца, па Хартштајн истиче да би то могло да припреми навијаче на лоше вести које би могле да уследе.

"Одувек сам знао да је Михаел обожаван. Провео сам године на стазама обојеним у црвено, и то све због Михаела. Још сам запањен с колико су га дубине, посвећености и љубави пратили навијачи. Иако сам забринут шта ће се десити када и ако уследе лоше вести, схватио сам да свима нама недостатак информација даје шансу да наставимо даље, да схватимо шта се дешава и покушамо да се одвојимо од свега. И мислим да је та стратегија коју је изабрала његова породица свакако неочекивана. Некако имам осећај да ће људи све то колико-толико добро прихватити шта год да се деси, зато што имају времена да се за све припреме. Само жалим што ће сви да би дошли до тог стања морати да прођу кроз осећај да су напуштени. Али и то ће нестати. Надам се", нагласио је Хартштајн.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару