Алонсо изненађен истрагом

Возач Реноа Фернандо Алонсо рекао је да још не може да разуме због чега је његов тим под истрагом поводом наводних оптужби да су челници француске екипе наредили возачу Нелсону Пикеу да изазове инцидент, како би помогао Шпанцу да победи на прошлогодишњој трци у Сингапуру.

Алонсо је победо на прошлогодишњој трци Формуле један у Сингапуру, пошто је Пике ударио у зид одмах по изласку Шпанца из бокса. Пике је тако помогао тимском колеги да заузме добру позицију док је сигурносно возило било на стази.

Међународна аутомобилска федерације (ФИА) истражује тврдње да су челници Реноа наредили свом возачу да намерно изазове инцидент. 

"Веома сам изненађен. Не могу да замислим такву ситуацију, не могу да верујем да би неко то урадио. О таквим стварима никада нисам размишљао", рекао је Алонсо.

Медији су навели да су директор екипе Флавио Бријаторе и шеф инжењера Пет Симондс разматрали такву идеју са Пикеом пре трке.  Симондс је истражитељима Фие рекао да је са Бријатореом о могућем инциденту успутно разговарао и да нису намеравали да тај план спроведу у дело.

Челници Реноа ће 21. септембра бити саслушани пред Већем светског мото-спорта у Паризу, а уколико се докаже кривица, екипа би могла да буде избачена из такмичења.

"Све ће бити јасно пошле саслушања и биће времена за разговор на ту тему. Али, сада нема сврхе да разговарамо", рекао је Алонсо и додао да му ова истрага неће помутити радост због прошлогодишње победе.  Алонсо је рекао и да ће наставити да подржава Бријатореа, без обзира на исход саслушања. Двоструком светском шампиону на крају сезоне истиче уговор, а медији спекулишу да ће Шпанац следеће сезоне возити за Ферари.

"Он је добар шеф. Ми смо добри пријатељи и увек ме је подржавао и саветовао. Флавио је један од најбољих људи у Формули један", рекао је Алонсо.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи