Шумахер у коми пуни 45 година

Михаел Шумахер, у стабилном али и даље критичном стању, данас пуни 45 година. Ферари, Шумахеров некадашњи тим, и његови навијачи одржали "бдење" испред болнице. "Тихи скуп" одржан како би се дала подршка Шумахеру на његов рођендан.

19.16 - Угледни немачки неурохирург Уве Келер сматра да је веома важно што је Шумахер ушао у стабилну фазу иако је легендарни шампион Формуле 1 и даље животно угрожен. Келер је истакао да су први сати и дани кључни када су у питању повреде какве је задобио Шумахер и да је најважније видети да ли ће се притисак и отеклине на мозгу и даље повећавати. "Када су у питању овако тешке повреде пацијент може да се пробуди после две до три недеље. Наравно, може и раније, али и касније", изјавио је Келер.

13.59 - Неколико десетина навијача Ферарија одржало је бдење испред болнице у Греноблу где је смештен Михаел Шумахер. "Навијачи Ферарија су као браћа, а сада морамо да будемо као један. Овде смо да прославимо Шумахеров рођендан, али и да га подржимо у борби за живот", рекао је новинарима навијач који се представио као Карло Бускини. Навијачи су били обучени у црвене Фераријеве дресове, а носили су транспарент на којем је писало: "Шуми, наше мисли су уз тебе и твоју породицу."

Стање Михаела Шумахера, који се у болници у Греноблу бори за живот, и даље је непромењено. Легенда Формуле 1 у данас ће, у стању индуковане коме, дочекати 45. рођендан.

Лекари су потврдили да је Шумахер, после две операције на глави, у стабилном али и даље критичном стању, а стручњаци предвиђају да би за два дана он могао накратко да буде пробуђен из коме.

На Универзитетској клиници у Греноблу уз Шумахера је породица, супруга Корина, деца Мик и Ђина Марија, отац Ролф и брат Ралф, који су захвалили свима на подршци, преноси Канал плус.

"Желимо да захвалимо свим људима из целог света који су нам пружили подршку. Сви знамо да је Михаел прави борац и да неће одустати", стоји на службеној страници седмоструког светског првака.

Медији наводе да је у Греноблу и даље велики број новинара из целог света, а Фераријев тим, у чијем болиду је Шумахер освојио пет шампионских титула, најавио је да ће у петак одржати "тихи скуп" испред болнице, како би обележио рођендан легендарног аса.

Шумахер је у недељу на скијању у француском центру Мерибел задобио тешке повреде, када је пао и главом ударио у стену, а лекари болнице у Греноблу боре се за његов живот.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару