Читај ми!

Ферари, немоћ звана Ред Бул

Ред Бул је постао ноћна мора свих екипа у „најбржем циркусу“. Једно потање мучи све – Како направити тако доминантан болид? Пре свих Ферари себи поставља ово питање сваког дана – и нема одговора. Та наредну сезону шеф Ферарија Доменкали најавио повратак Раиконена у клуб.

Шеф Ферарија Стефано Доменкали рекао је да не зна како је Ред Бул успео да направи доминантан болид који годинама влада Формулом један. Много оптужби, али без доказа. Ред Бул је очигледно за корак испред конкурената, и за сада, нико не успева да се носи са њим.

"Сви се труде да то открију, али бесмислено је оптуживати без доказа. ФИА може да провери контролну јединицу, а ако не нађе ништа, онда је очигледно да у Ред Булу раде добар посао", казао је Доменкали.

Возач Ред Була Себастијан Фетел троструки је узастопни шампион Формуле један, док је екипа у конкуренцији конструктора такође три пута узастопно тријумфовала.

Фетелу је потребно да освоји пето место на трци у Индији предстојећег викенда како би обезбедио титулу и у овој сезони Формуле један. Возач Ферарија Фернандо Алонсо изјавио је после трке за Велику награду Мађарске да му је једини циљ да задржи друго место, где тренутно има 30 бодова више од Кимија Раиконена из Лотуса.

"Алонсо је у претходне четири године два пута био близу титуле, а то је делимично било због њега. На несрећу, нисмо били у стању да мо дамо аутомобил који одговара његовом таленту", рекао је Доменкали.

Доменкали је, ипак, казао да је Алонсо претерао у својим критикама екипе после ВН Мађарске, после чега је јавно укорен од председника Ферарија Луке Ди Монтецемола. Шеф тима је такође одбацио тврдње да је Алонсов колега Фелипе Маса није исти возач након несреће на стази у Будимпешти 2009. када је добио фрактуру лобање.

"Из медицинске тачке гледишта, не постоји доказ да је та несрећа оставила никакву трајну штету, попут проблема са очима или рефлексима", казао је он. Масу ће следеће сезоне на месту другог возача заменити Раиконен, који је већ возио за Ферари.

"Узели смо Раиконена јер смо желели више. Када смо га заменили са Алонсом он није био срећан, а сада се враћа са великом жељом да успе", рекао је Доменкали. Раиконен је 2007. управо у Ферарију освојио шампионат, да би две године касније напустио тим и Формулу један. Он се ипак вратио прошле сезоне када је почео да вози за Лотус.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару