Фетел најбржи у Монци

Троструки шампион Формуле један Себастијан Фетел победник је Велике награде Италије. Немац је иза себе, на легендарној стази у Монци, оставио Фернанда Алонса и Марка Вебера. Наредна трка у шампионату Формуле један вози се 22. септембра за Велику награду Сингапура.

Акутелни светски шампион у Формули један, возач Ред була Себастијан Фетел, победио је у трци за Велику награду Италије у Монци.

Фетел је искористио пол-позицију, од почетка трке је био у вођству и сигурном вожњом дошао до шесте победе у сезони.

Троструки узастопни светски шампион је трку завршио за један сат, 18 минута, 33 секунде и 352 стотинке. Фетел је тако остварио 32. победу у каријери, чиме се изједначио с Фернандом Алонсом.

Друго место заузео је управо возач Ферарија Алонсо, који је за победником заостао скоро 5,5 секунди, док је трећи кроз циљ прошао возач Ред була Марк Вебер са заостатком од 6,3 секунде за победником.

Возач Ферарија Фелипе Маса трку је завршио на четвртом месту, Нико Хулкенберг из Заубера на петом, а шети је био Нико Розберг из Мерцедеса.

Бодове су још освојили возач екипе Торо Росо Данијел Рикардо, Роман Грожан из Лотуса, Луис Хамилтон из Мерцедеса и Џенсон Батон из Мекларена.

Фетел је кренуо са пол позиције, добро је стартовао и до краја сачувао вођство. Добро је кренуо и Маса и са петог дошао на друго место.

Троструки узастопни првак света је увећавао предност, а иза њега борбу за друго место водили су Маса и Алонсо, који је, ипак, успео да претекне Бразилца у осмом кругу.

Од половине трке водећи возачи су почели да одлазе у бокс, а када су се вратили на стазу, Фетел је задржао прво место, испред Алонса, Вебера, Масе и Хамилтона. Британац је у тим тренуцима добро возио, али је у 39. кругу позван у бокс због квара на радио вези, па се на стазу вратио као 14. иза Кимија Раиконена.

Управо су Хамилтон и Раиконен до краја трке водили велику борбу и то за 11. место. Британац је био успешнији, па је трку дугу 53 круга завршио на деветом месту.

Фетел је са 222 освојена бода увећао предност у генералном пласману на 53 бода у односу на другопласираног Алонса. Трећи је Хамилтон са 141 бодом, а четврти Раиконен са 134 бода.

У конкуренцији конструктора Ред бул је увећао предност, има 352 бода, Ферари је сакупио 248, а Мерцедес 245 бодова.

Наредна трка у шампионату Формуле један вози се 22. септембра за Велику награду Сингапура.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару