Читај ми!

Фетел покорио Белгију

Возач Ред була Немац Себастијан Фетел тријумфовао је данас на стази Спа - Франкоршамп, на којој је вожена трка за Велику награду Белгије. Наредна трка у шампионату 8. септембра на стази Монца.

Возач Ред була Немац Себастијан Фетел победио је данас у трци Формуле један за Велику награду Белгије на стази Спа Франкошамп. Фетел је тако остварио пету победу у сезони. Он је трку завршио за један сат, 23 минута, 42 секунде и 196 стотинки.

Друго место заузео је возач Ферарија Шпанац Фернандо Алонсо са 16,8 секунди заостатка, док је трећи био возач Мерцедеса Британац Луис Хамилтон са 27,7 секунди иза победника трке.

Возач Мерцедеса Немац Нико Розберг заузео је четврто место, пети је био Аустралијанац Марк Вебер из Ред була, а шести возач Мекларен Мерцедеса, Британац Џенсон Батон.

На 11. трци сезоне бодове су још освојили Бразилац Фелипе Маса, Француз Роман Грожан из Лотуса, Немац Адријан Зутил из Форс Индије и Аустралијанц Данијел Рикардо из Торо Роса.

У генералном пласману возача Фетел је дошао до 197 бодова и заузима прво место, прати га Алонсо са 151, а трећи је Хамилтон са 139. У поретку конструктора води Ред бул са 312 бодова, а прате их Мерцедес са 235 и Ферари са 218 бодова.

Наредна трка у шампионату вози се 8. септембра за Велику награду Италије на стази Монца.

Резултати трке за ВН Белгије:

1. Себастијан Фетел (Немачћка, Ред бул) 1:23:42,196 сата
2. Фернандо Алонсо (Шпанија, Ферари) +16,869
3. Луис Хамилтон (Велика Британија, Мерцедес) +27,734
4. Нико Розберг (Немачка, Мерцедес) +29,872
5. Марк Вебер (Аустралија, Ред бул) +33,845
6. Џенсон Батон (Велика Британија, Мекларен) +40,794
7. Фелипа Маса (Бразил, Ферари) +53,922
8. Роман Грожан (Француска, Лотус) +55,846
9. Адријан Зутил (Немачка, Форс Индија) +1:09,547
10. Данијел Рикардо (Аустралија, Торо росо) +1:13,470

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару