Хамилтон најбржи на Хунгарорингу

Луис Хамилтон победио у трци за Велику награду Мађарске. Други је био Кими Раиконен, а места на подијуму је било још и за троструког шампиона Себастијана Фетела. Ово је иначе и прва победа Британца из Мерцедеса у актуелној сезони.

Возач Мерцедеса, Британац Луис Хамилтон, победио је у трци Формуле један за Велику награду Мађарске у Будимпешти, воженој на стази Хунгароринг.

Хамилтон је тако остварио прву победу у сезони, али и четврту на стази у Будимпешти. Он је трку завршио за један сат, 42 минута, 29 секунди, 445 стотинки.

Друго место заузео је возач Лотуса Финац Кими Раиконен са скоро 11 секунди заостатка, док је трећи био троструки узастопни светски шампион, возач Ред Була Себастијан Фетел, са скоро 12,5 секунди заостатка за победником.

Возач Ред Була, Аустралијанац Марк Вебер, заузео је четврто место, пети је био Шпанац Фернандо Алонсо из Ферарија, а шести Француз Роман Грожан из Лотуса.

Бодове су још освојили Британац из Мекларена Џенсон Батон, возач Ферарија Бразилац Фелипе Маса, Мексиканац Серхио Перес из Мекларена и возач Вилијамса Пастор Малдонадо из Венецуеле.

Хамилтон је добро стартовао, искористио је пол позицију и повео у трци. Такође, добро су кренули и Фетел, али и возачи Ферарија. Алонсо се пробио на четврто место, док је Маса искористио лош старт Ника Розберга и попео се на пето место.

Фетел, Вебер и Раиконен су покушавали да угрозе Хамилтона, али је Британац веома добро возио. Добро су радили и механичари у боксу, па је сигурно чувао прво место.

Такође и возач Лотуса Грожан добро је возио, обилазио противнике и борио се за висок пласман. Међутим, кажњен је проласком кроз бокс пошто су судије саопштиле да је на непоштен начин стекао предност приликом обилажења Масе, па је са четвртог места пао на шесто и вратио се на стазу иза Алонса.

У 51. кругу Хамилтон је последњи пут отишао у бокс и вратио се на стазу иза Вебера, али је брзо дошао до другог места, иза Фетела.

Актуелни шампион је четири круга касније отишао у бокс, па је Британац поново преузео прво место, а Фетел се на стазу вратио као четврти.

Фетел је након тога смањивао заостатак за трећепласираним Раиконеном, али није успео да га престигне. Вебер је 10 кругова пре краја трке отишао у бокс и вратио се на четврто место.

После тога није било промена међу првом тројицом возача, па је Хамилтон остварио своју прву победу за Мерцедес, а 22. у каријери.
Хамилтон се данашњом победом попео на четврто место у генералном пласману возача, са 124 бода. Први је Фетел са 172 бода, Раиконен је други са 134, док Алонсо на трећем има бод мање.

`Наредна трка у шампионату вози се 25. августа за Велику награду Белгије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару