Себ тријумфовао у Малезији

Себастијан Фетел потврдио је доминацију освајањем Велике награде Малезије. На стази Сепанг, у веома чудној трци у којој су се возачи често смењивали у вођству, Фетел је на крају тријумфовао испред Вебера и Хамилтона. Трку обележила грешка Луиса Хамилтона, који је у једном тренутку ушао у бокс бившег тима Мекларена, уместо у Мерцедесов, чији болид вози.

Трка за Велику награду Малезије, на стази „Сепанг", обиловала је узбуђењима и грешкама што возача што њихових тимова. У таквој ситуацији најбоље се снашао Себастијан Фетел, који је тријумфовао испред клупског колеге Марка Вебера и возача Мерцедеса Луиса Хамилтона.

И сами временски услови најављивали су занимљиво надметање. Трка је почела на влажној стази, која се касније сушила, тако да су возачи често свраћали у бокс да замене пнеуматике. Тада је долазило до невероватних грешака, као у случају Форс Индије, која је позвала оба возача у исто време у бокс.

Најсимпатичнију грешку направио је Луис Хамилтон, који је код замене пнеуматика по навици ушао у бокс бившег тима Мекларена, уместо у Мерцедесов бокс.

Сулуд покушај да настави трку по сваку цену направио је и Фернандо Алонсо, који је већ у првом кругу имао мањи судар са Фетелом, где му је страдало предње крило. Уместо да оде у бокс, Алонсо је покушао да настави трку, али је на првој наредној кривини оштећени део блокирао точкове, тако да је Шпанац већ у другом кругу окончао надметање.

На крају, актери последњег узбуђења били су возачи Ред була, јер је пре последњег уласка у бокс Вебер заузимао прву позицију, док је Фетел био други. У разговору са тимом, Фетел је тражио да нареде Веберу да му препусти прву позицију; ипак, на крају је сам престигао клупског колегу и освојио прву позицију.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару