Читај ми!

Сагмајстер 81, Краљевчани одустали

Бојан Милановић и Дарко Вељковић одустали су због квара аутомобила у другој етапи Дакар релија, воженој у околини перуанског града Писка. Мотоциклиста из Србије Габор Сагмајстер освојио је 81. место.

Српска посада у саставу Бојан Милановић–Дарко Вељковић (Опел антара РР3) имала је доста проблема од почетка специјалног испита. На 36. километру разишли су се са тркачким камионом Опел Дакар тима и од тог тренутка остали су без подршке на стази.

"Преврнули смо се на 60. километру, после тога је скакала температура уља, мотор се прегревао, плави дим је излазио из ауспуха, ни по равном нисмо могли нормално да возимо. Негде око 80. километра мотор је "издахнуо". Јако ми је жао, веровали смо да можемо много више, али је ипак "опел антара РР3" преслаба за ове дине. Доста смо се мучили да приликом успона на дине. То је стварно било нешто ново за нас", ексклузивно за Интернет портал РТС-а истакао је Бојан Милановић, који је касно синоћ стигао у бивак.

Аутомобил је дошлепан у камп такмичара, али није у возном стању.

"Из пустиње нас је извукао један мештанин са својим џипом. Он се са серијским возилом пео на дине које ми нисмо могли да прођемо спортским аутомобилом. Провели смо пола ноћи у пустињи, али сад смо у биваку и пратићемо цео караван до Сантјага."   

У конкуренцији аутомобилиста данас је најбржи био Стефан Петерхансел (Француска, Мини) 2:35,38, док је Жинел де Вилијер заузео друго место (Јужна Африка, Тојота Хајлукс) са заостатком од 2 минута 35 секунди.

Код мотоциклиста Сагмајстер је освојио 81. позицију са мотором марке КТМ. У генералном пласману после два дана Габор заузима 87. место. Специјални испит дуг 242 километра прешао је за 3 сата 31 минут и 19 секунди.

Друга етапа припала је Шпанцу Бареди, који је стазу прешао за 2:42,31. Његов земљак Хуан Педреро био је други, док је треће место припало Аустралијанцу Мету Фишу. Рубен Фариа (Португал) био је четврти, а прошлогодишњи победник Сирил Депре (Француска) тек 12.

Трећег дана возиће се етапа од Писка до Наске у Перуу дужине 343 километра. Специјални испит биће дуг 243 километра. Дакар рели траје до 20. јануара.  

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару