Влада Индије: Формула један није спорт

Влада Индије саопштила је да не верује да ће организација трке Формуле један допринети развоју спорта у тој земљи, пренео је Еуроспорт.

Индија би требало следеће године да организује трку, али је министарство спорта саопштило да је Формула један забава и да не задовољава одређене спортске критеријуме.

"Трка не би помогла развоју спорта у нашој земљи. Формула један није само спорт, већ комерцијална забава. Евентуална трка не би задовољила критеријуме спорта и олимпијског покрета", наводи се у саопштењу индијског министарства.

Промотер трке у Индији компанија ЈПСК Спорт раније ове године затражила је финансијску помоћ од државе, а упркос негативном одговору, наставиће са својим активностима.

"Били смо у министарству, а ако буде потребно поново ћемо ићи тамо. У потпуности смо посвећени циљу, а то је довођење Формуле један у Индију", изјавио је Самир Гаур, директор компаније ЈПСК Спорт.

Најпопуларнији спорт у Индији је крикет, али је ова земља 2005. имала једног возача у Формули један, Нараина Картекијана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи