Читај ми!

Дакар креће из Лиме

Рели Дакар стартоваће 5. јануара. У свом петом издању у Јужној Америци возиће се око 8.000 километара кроз Перу, Чиле и Аргентину. Трка ће стартовати на обали Пацифика, из Лиме,а крај је у Чилеу. Сагмајстер се припрема за нове изазове.

Рели Дакар ће се у свом 34. издању, а петом у Јужној Америци, возити око 8.000 километара кроз Перу, Чиле и Аргентину. Трка ће стартовати 5. јануара идуће године, рекао је данас њен директор Етијен Лавињ.

Он је на конференцији за новинаре у Паризу рекао да ће трка стартовати на обали Пацифика, недалеко од главног града Перуа Лиме, и да ће се током 12 етапа караван два пута прећи Анде. Асови за воланом имаће прилике да се опробају и на висинама близу 5.000 метара, као и у тешким, врелим и живописним пределима пустиње Атакама у Чилеу. Додатне изазове представљаће етапе кроз аргентинску Пампу. Циљ трке биће у Чилеу.

За разлику од досадашњих трка, Дакар 2013. ће стартовати 5. јанура, како је Лавињ рекао, да би такмичари могли да проведу Божић са породицама. Дакар традиционалано почиње првог јануара, а овогодишња трка забележила је велику популарност и Етијен очекује да ће идуће године привући и више пажње.

Моторциклиста Србије Габор Сагмајстер, који је до сада четири пута учествовао на релију, планира да се следеће године појави на старту у Лими. У склопу припрема за Дакар Габор 28. априла путује на Абу Даби рели.

Овогодишњи 33. рели Дакар донео је профит од укупно 271 милиона долара, саопштили су организатори, Спортска организација Амори.  "У три државе профит је био 271 милиона долара, а трку између градова Мар дел Плата у Аргентини и Лиме у Перуу је у тим државама пратило 4,5 милиона људи", наводи се у саопштењу.

Организатор овогодишњег релија додаје да је трку у 190 земаља гледало скоро милијарду људи. Ове године је интернет сајт dakar.com, преко којег је било могуће пратити пренос трке, посетило 4,3 милиона људи, двоструко више него прошле године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару