Крос РТС-а стартује 18. септембра

Крос серија РТС-а, која ће ове сезоне бити одржана у пет градова Србије, почеће 18. септембра трком на Београдском хиподрому, саопштили су организатори традиционалне манифестације, која ће ове године обележити јубилеј 20 година постојања.

Осим у престоници, најбољи учесници крос серије, која је почела 14. маја трком 383.880 школараца и предшколаца у 143 града широм Србије, наступиће још у Лесковцу, Зајечару, Шапцу и Инђији.

Више од 5.000 њихових вршњака из дијаспоре већ је трчало у иностранству.

Државни секретар у Министартсву за спорт и омладину Славиша Златановић истакао је да је подршка Крос серији РТС-а, као масовној манифестацији, "природан потез, јер наш ресор жели да укључи што више деце у спорт".

"Прошле годину спровели смо опширну анкету међу 14-годишњацима која је показала да је ситуација у том узрасту забрињавајућа. Желимо да се деца масовније баве спортом у наредном периоду, а ова крос серија је одличан пример анимације младих људи", рекао је Златановић на конференцији за новинаре у београдском хотелу Мажестик.

Генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић истакао је да је Крос серија РТС-а за две деценије постојања "постала ослонац и одлична база српске атлетике".

"Мало је наших врхунских атлетичара који нису трчали ову крос серију. Организатори узорне манифестације пронашли су прави начин за пропагирање атлетике међу младима", оценио Бранковић.

Селектор сениорске атлетске репрезентације Србије Драгиша Кузмановић обећао је да ће наши најквалитетнији такмичари учествовати на крос серији.

"Учешће најбољих атлетичара из Србије и окружења представља још један доказ да крос серија вреди и да је вреди сачувати у овим изузетно тешким временима", закључио је Кузмановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи