Три српске атлетичарке у трци за дијамант, Топићева скаче за ново изненађење

Три српске атлетичарке учествоваће на финалном митингу Дијамантске лиге у Бриселу. Ангелина Топић покушаће вечерас од 20.30 да направи ново изненађење у скоку увис, док ће дебитанстке наступе у завршници најјаче атлетике лиге у суботу имати Адриана Вилагош у бацању копља и Милица Гардашевић у скоку удаљ.

Ангелина Топић другу годину заредом изборила је пласман у финале Дијаманстке лиге са још пет скакачица увис, међу којима је и актуелна светска рекордерка Јарослава Махучик из Украјине.

Топићева је два пута ове године прескакала 1,98, што је актуелни државни рекорд Србије, и то управо на митинзима Дијамантске лиге. Први пут у Рабату 19. маја, када је победила, а други пут у Паризу 7. јула, када је освојила треће место.

На финални митинг Ангелина Топић одлази као светска јуниорска шампионка и европска сениорка вицешампионка. Злато у Перуу освојила је само 25 дана након повреде коју је доживела у квалификацијама Олимпијских игара у Паризу, када је морала да се повуче из финала због прелома скочног зглоба.

Топићева је на прошлогодишњем финалном митингу у Јуџију била трећа прескочивши летвицу постављену на 1.95.

Гардашевићева и Вилагош дебитују у финалу Дијаманске лиге

Адриана Вилагош у недељу од 18.52 наступа у финалу бацања копља у Бриселу, такође са још пет бацачица.

Сениорска вицешампионка Европе четири пута је ове године постављала национални рекорд Србије, а последњи је бацила пре само пет дана на Меморијалу Борис Ханџековић у Загребу – 65,64.

Вилагош није успела да се пласира у финале Олимпијских игара, али је након Игара подигла форму и поставила два од четири национална рекорда. Тријумфовала је на квалификационом митингу у Силесији 25. августа бацивши тачно 65,00 метара.

Милица Гардашевић ће се такође такмичити другог дана финала Дијамантске лиге у скоку удаљ, од 20:52. У финалу неће бити актуелне европске, светске ни олимпијске првакиње.

Гардашевићева је ове године имала доста међународних такмичења, а континуираним наступима на квалификационим митинзима са четврте позиције обезбедила је финале у којем наступа шест скакачица удаљ.

Најбоље остварење српска атлетичарка имала је 18. маја у пољској Силесији – 6,76, али је још два пута након тога бележила даљине од 6,73 метара.

Ивана Шпановић, шестострука освајачица Дијамантске лиге, није се пласирала у финале будући да је само једном била на залетишту - 7. јула на митингу у Паризу.

петак, 13. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи