Читај ми!

Ангелина Топић и Адриана Вилагош стигле у Београд

Српске атлетичарке Ангелина Топић и Адриана Вилагош стигле су у Београд после освјених медаља на Европском првенству у атлетици у Риму.

Адриана Вилагош освојила је сребрну медаљу на Европском првенству у Риму у дисциплини бацање копља и надмашила национални рекорд Татјане Јелаче стар десет година.

Након две серије у финалу на Олимпијском стадиону Вилагош је била пред елиминацијом, али је остала мирна и храбра у најтежем тренутку и у трећој серији бацила сјајан хитац (64,42) којим је оборила државни рекорд Татјане Мирковић (Јелаче) стар десет година (64,21). Вилагош је овим достингнућем осигурала и олимпијску норму и тако постала 92. члан српске експедиције у Паризу.

Ангелина Топић је такође освојила сребрну медаљу, али у дисциплини скок увис. Она је скоком од 1,97 дошла до прве медаље за Србију на Европском првенству, а уједно и до свог другог европског одличја. Претходно је освојила бронзу у Минхену пре две године.

Најбољи резултат Ангелине Топић је 1,98, а имаће прилике и на Олимпијским играма да буде у борби за медаљу.

Визу за Игре у Паризу у атлетици су до сада избориле поменуте, Вилагош и Топић, али и Милица Гардашевић и Ивана Шпановић.

петак, 21. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије