Читај ми!

Ангелина Топић освојила сребро у Риму

Српска атлетичарка Ангелина Топић освојила је сребрну медаљу у скоку увис на Европском атлетском првенству у Риму.

Топићева је скоком од 1,97 дошла до прве медаље за Србију на Европском првенству, а уједно и до свог другог европског одличја. Претходно је освојила бронзу у Минхену пре две године.

Злато је припало Украјинки Јарослави Махучик која је прескочила 2,01, док је бронзу освојила такође Украјинка Ирина Герашченко са 1,95.

Топићева је у договору са својим оцем, а уједно и тренером Драгутином, одлучила да не скаче преко прве задате висине од 1,82, већ да почне са 1,86 - што је прескочила без проблема.

У наредном кругу летвица је подигнута на 1,90, али је српска атлетичарка из првог покушаја успела да је прескочи.

Када је летвица померена на 1,93 Топићева ју је приликом првог скока срушила, али је из другог покушаја успела да прође у наредну рунду.

Киша у Риму је правила велике проблеме такмичаркама, али то није сметало Топићевој да прескочи и 1,95 и већ тада обезбеди бронзу, с обзиром на то да су још само Махучикова и Герашченкова успеле да дођу до границе од 1,97.

Имала је проблема Топићева са висином од 1,97, али је из трећег покушаја ипак успела да је прескочи, за разлику од Герашченкове, те је српска скакачица увис тада већ имала обезбеђено сребро.

Након тога је Махучикова из прве прескочила 1,99, док се Топићева одличила да одмах пређе на 2,01. 

Међутим, срска атлетичарка није успела да из три покушаја дође до новог личног рекорда, док је Махучикова успела да висину од 2,01 прескочи из другог пута и дође до злата.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије