Читај ми!

Вилагош: Обећала сам да неће бити драме, успела сам кад је био притисак

Атлетичарка Адриана Вилагош је у изјави за РТС после освјеног сребра на Европско првенству у атлетици у дисциплини бацање копља рекла да јој је драго што је успела да направи резултат, упрскос притиску.

Адриана Вилагош освојила је сребрну медаљу на Европском првенству у Риму у дисциплини бацање копља. Поред тога, српска атлетичарка је поставила нови државни рекорд и изборила визу за Олимпијске игре у Паризу.

"Јако дуго чекам да пребацим 64 метара... Обећала сам да неће бити драме и на крају ми је јако драго што сам успела кад је био притисак. Радовала сам се кад сам видела резултат и осетила сам да сам могла да дам све од себе у том моменту. 20 центиметара је фалило за злато, али то је за следећи пут", навела је Адриана Вилагош у изјави за РТС.

Вилагош је у трећој серији бацила хитац од 64,42 и надмашила државни рекорд стар 10 година који је био у власништву Татјане Мирковић (Јелаче).

Поред Адриане и Ангелина Топић је освојила сребро у скоку увис резултатом 1,97 и то је њено друго европско одличје.

"Презадовољан сам с њом и Ангелином Топић, оне су наша будућност. Кажемо да ће дуги низ година владати Европом. Адриана је била фанстастична у трећој серији, када је најважније бацила је 64,42 само 20 центиметара до злата. Мислим да ће се то у Паризу вратити и да ће она бити још боља, као и Ангелина - сјајна на такмичењу, финалу. Мислим да су њих две бисери српске атлетике које ће дуго освајати медаље за нашу државу", навео је Един Зуковић савезни капитен Атлетске репрезентације Србије.

Србија је европски шампионат у Риму завршила са два одличја, сребрним медаљама Адриане Вилагош и Ангелине Топић.

субота, 22. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије