Адриана Вилагош и Марија Вученовић у финалу бацања копља у Риму

Српска атлетика имаће две представнице у финалу Европског првенства у дисциплини бацање копља - Адриану Вилагош и Марију Вученовић.

Адриана Вилагош је већ у првој серији бацила копље 60,57 метара и пребацила квалификациону норму.

Даље од актуелнe европскe вицешампионкe у квалификационој групи А бацила је само Норвежанка Обст - 61,45 метара.

"Задовољна сам, циљ је био да што пре завршим данашње квалификације. Наравно, било је мало стресно, али сада сам срећна и мало опуштенија јер сам ушла у финале. Сада је време да се одморимо", изјавила је Вилагош после квалификација.

У другој квалификационој групи пласман у финале је обезбедила и Марија Вученовић, још једна представница Србије.

Вученовићева није пребацила норму, али је у последњој серији бацила свој најбољи хитац ове сезоне (59,90) и на основу укупног пласмана (шесто место у квалификацијама) прошла у финале.

"Пресрећна сам. Ја сам себи говорила да ћу ући у финале и себе сам замишљала у финалу. Сада следи опоравак. Даћу све од себе, последњи пут сам била у финалу Европског првенства у Берлину 2018. године", рекла Вученовићева.

Ивана Ђурић, трећа бацачица копља из Србијe, није успела да се домогне финала пошто је квалификације завршила са резултатом 50,23.

Финале у дисциплини бацање копља на програму је у уторак од 21.36 на Олимпијском стадиону у Риму. Такмичење можете пратити на каналима Радио-телевизије Србије.

Ивана Илић без полуфинала

Српска спринтерка Ивана Илић није успела да избори пласман у полуфинале на 200 метара. Истрчала је најбољи лични резултат ове сезоне са 23,49, што је било довољно за 14. позицију.

За пласман у полуфинале неопходан је био резултат бољи од 23,42, за колико је истрчала Кладера из Шпаније.

Најбољи резултат у квалификацијама имала је Немица Талеа Препенс - 22,83 секунде.

Једину медаљу за Србију на Европском првенству у Риму до сада је освојила Ангелина Топић, која се у недељу окитила сребром у дисциплини скок увис.

среда, 19. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије