Читај ми!

Сребро око врата Ангелине Топић - прва медаља за Србију на Европском првенству

На додели медаља, пошто је завршено такмичење у скоку увис на Европском атлетском првенству, српској атлетичарки Ангелини Топић, засијало је сребрно одличје око врата.

Прва медаља - Ангелина Топић. Скоком од 1,97, забележеним у шестој серији Ангелина Топић дошла до прве медаље за Србију на Европском атлетском првенству које се одржава у Риму.

Златну медаљу је освојила Украјинка Јарослава Махучик, која је прескочила висину од 2,01, док је бронза припала такође Украјинки Ирини Герашченко, која је зауставила на 1,95.

Српска скакачица увис је у Италији стигла до своје друге медаље на Првенствима Европе, након што је у Минхену пре две године освојила бронзу.

Сребро које је Топићева освојила је уједно и треће одличје за Србију на Европским првенствима у дисциплини скок увис. Прву медаљу, такође сребрну, освојила је давне 1962. године Новосађанка Олга Гере.

Топићева је након историјског успеха изјавила да је пресрећна због нове медаље, као и да јој је била потребна велика ментална снага како би пребродила тешке временске услове који су такмичарима правили велике проблеме.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије