Читај ми!

Ангелина Топић за РТС: Пресрећна сам, са много узбуђења настављам даље истим путем

Ангелина Топић, освајачица бронзане меедаље у скоку увис на недавно завршеном Европском првенству у Минхену, заједно са оцем Драгутином гостовала је у другом Дневнику. Том приликом у разговору са Радославом Симићем истакла је да је пресрећна због постигнутог резулта ти пласмана и да са много узбуђења наставља даље истим путем.

Ангелина, прошло је пет дана од како сте освојили медаљу, да ли сте свесни шта сте урадили и колико вам све то значи?

"Заиста сам пресрећна. Задовољна сам и резултатом и пласманом и могу да кажем да са много узбуђења настављам даље истим путем", рекла је Ангелина Топић.

Драгутине Ви сте све ово пролазили као спортиста, али како преживљавате ово Ангелинино лето - Европска првакиња на Јуниорском Европском првенству, бронза на Јуниорском Светском првенту и ево сада на сениорском првентву Европе?

"Па док пиво буде постојало неће бити лакше. Бенседине не пијем. Тешко је бити у кожи тренера кад сте били врхунски спортиста. Некако кад си спортиста све сам решаваш. Знаш да кључне одлуке доносиш сам. Овако, морам да се уздам у своју пуленку и на моју срећу ћерку. Она те ситуације решава боље него ја и желим јој пуно среће у даљој каријери", изјавио је Драгутин Топић.

Ангелина, ваша комуникација са тренером делује савршено. Који савет памтите са Европског шампионата у Минхену?

"Искрено, оно што ми се сада највише врти по глави је да уживам и да будем своја", додала је Ангелина.

Драгутине, сезона као из бајке. Поред ових силних медаља на међународним такмичењима, изједначила је Светски рекорд за млађе јуниорке - 196 сантиметара. Колико ће све то утицати на даље планове, на напредак Ангелинин, пре свега у овој сезони, али и у годинама које долазе?

"Сад је било важно да се она стабилизује на тим висинама преко 195, односно 193 до 197, и да би за пар сезона она прескакала висине преко два метра. Што ће сигурно доносити у сваком тренутку борбе за медаље. Она је кадра за то. Има енергију, има мотивацију и просто ајде да уживамо заједно", речи су Драгутина Топића.

Ангелина, родитељи су вам велики шампиони. Мама Биља је рекордерка Србије у троскоку, велика шампионка. Драгутин и даље Светски јуниорски рекордер у скоку увис. Дакле у вашој дисциплини. Шта сте то од њих наследили, шта ће вас вући ка светском врху и шта ви желите да постигнете?

"Мислим да оно што највише имам на дохват руке од својих родитеља је велико искуство и знање о ономе чиме се ми бавимо. И да сам због тога на неки начин у предности у свету спорта. Мислим да због тога могу да дам простора за велике циљеве", рекла је освајачица бронзане медаље на ЕП.

Драгутине, често говорите за Ангелину - она је толико боља од мене. Ви сте 196-197 центиметара високи. Колико ће то Ангелина вас да прескочи. Колико ће вас надмашити у будућности?

"Незахвално је то прогнозирати. Сад ће доћи оне године када ће сваки сантиметар бити као спрат на солитеру, али ја верујем у њен потенцијал. Верујем у своје искуство и знање. Мислим да она мора да скаче преко два метра. Неки прогнозирају светски рекорд, ја нисам довољно храбар да то прогнозирам. Сигуран сам да ће она успети у својој намери уколико и даље буде овако мотивисана и овако професионална као до сада и да ће бити на том нивоу преко 200 сантиметара", закључио је Драгутин Топић.

недеља, 07. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару