Читај ми!

Бранковић: Одличним радом стварамо будућност наше атлетике

Директор атлетског савеза Србије Слободан Бранковић гостујући у Јутарњем програму РТС-а говорио је о освајачима медаља на протеклом Европском првенству и раду са њима, популаризацији овог спорта и будућим плановим. Титула првакиње Европе скакачице удаљ Иване Вулете, друго место куглаша Армина Синанчевића, сребрна медаља копљашице Адриане Вилагош и бронза скакачице у вис Ангелине Топић су нашу атлетику довеле у центар пажње.

Посебно је задимљиво да су две тинејџерке на првим сениорским наступима освојиле две медаље што намеће питање да ли је такав успех био очекиван у атлетском савезу.

"Планирали смо неких пет медаља на овом првенству, с тим што ни једна медаља није никада сигурна. Имамо много таквих примера у прошлости када су велики шампиони, попут Ђоковића који је два пута покушао да освоји олимпијску медаљу, па је није освојио. Овде се догодило оно што је најпријатније за српску атлетику.", рекао је Слободан Бранковић.

Директор Српског атлетског савеза говорио је о освајачима медаља истакавши да ће наша јавност још дуго уживати у њиховим будућим успесима.

"Сви наши планови, све оно што смо планирали претходних 4-5 година, дало је резултат и то је најважније у једној организацији."

Бранковић је недавно изјавио да је освајање медаља наших младих атлетичарки заправо био државни пројекат, па је додатно појаснио тај појам.

"Нисмо ми људи који радимо у атлетици навикли да се хвалимо и износимо у јавност шта то радимо, него просто јавност тоо види после овако великих догађаја. Ми смо пре неких 4-5 година почели са пројектом Адријане Вилагош и изградњом атлетске инфраструктуре у њеном месту, едукујући њену мајку и формирајући читав стручни штаб око ње. Републички завод за спорт и медицину спорта свакодневно врши тестирање Адријане и Ангелине. И не само њих две већ и једног озбиљног броја младих атлетичара."

Нагласио је да озбиљан тим људи ради на томе да младе атлетичаре изведе на прави пут и обезбеди добру будућност наше атлетике на наредним такмичењима.

Бранковић је истакао значај популаризације атлетике што је допринело већем интересовању младих и дали резултата на протеклим такмичењима и сигурно ће допринети и будућем развоју овог спорта код нас.

Истакао је да су поносни на тренере и спортисте који су постигли сјајне резултате, као и да су захвални држави на свесрдној подршци коју је атлетика Србије имала у протеклом периоду.

"Имамо обавезу да се у будућности кандидујемо за неко велико такмичење на отвореном како би ова деца била у прилици да освајају медаље и пред својом публиком. А и сви то од нас очекују да се кандидујемо, јер су сигурни да би успели то да организујемо на најбољи начин.", истакао је Слободан Бранковић.  

недеља, 07. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару