Читај ми!

Вулета: Уживала сам, вратила сам се изворној себи

Најбоља српска атлетичарка Ивана Вулета освојила је златну медаљу у скоку удаљ на Европском првенству у Минхену и потврдила да је у овом тренутку најбоља скакачица на Старом континенту. Милица Гардашевић завршила је као седмопласирана. По освајању најсјајнијег одличја, Ивана је говорила о атмосфери и мотивима да поново буде шампионка Европе.

Ивана се посебно осврнула на директну супарницу Малаики Михамбо истакавши да и њихово ривалство значајно доприноси да постижу најбоље резултате.

"Знала сам да неће бити нимало лако против Малаики Михамбо, пред њеном публиком, али ово сам чекала четири године, с обзиром да је она од 2016. у Амстердаму постала и светска и олимпијска шампионка и све време смо "ту у сваком погледу", рекла је нова--стара европска шампионка у скоку у даљ Ивана Шпановић Вулета.

Српска шампионка је посебно истакла атмосферу на стадиону што ју је додатно мотивисало да дође до медаље.

"Атмосфера је била фантастична, све време сам гледала у публику и нисам могла да се начудим и нагледам како то изгледа пред пуним стадионом. Желела само то да искористим. Насупрот мом наступу у Јуџину где сам покушала да имам другачији приступ и да дођем до медаље, овај пут сам се вратила изворној себи и начину на који приступам такмичењу.", изјавила је Ивана Шпановић Вулета.

Мислим да ми је ово једна од најјачих серија, без обзира што је било хладно, нагласила је Шпановић.

"Знала сам да ћу изазвати Малаику првим скоком. Управо сам то тражила јер сам желела да се приближим личном рекорду, па и по цену да будем друга, али знала сам да то није опција вечерас. Много сам срчана, поносна, уживам. Хвала свима пуно на подршци", поручила је најбоља српска атлетичарка.

Ивани је ово друго европско злато, после Амстердама 2016. године и укупно седма златна медаља на великим такмичењима у каријери.

На освајању медаље међу првима су јој честитали председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић.

"Драга Ивана Шпановић, од срца Вам честитам освојено европско злато, којим се Србија поново уписала у сам врх атлетског спорта! Хвала Вам што сте и овом медаљом подигли нашу земљу на победнички трон. Браво, Ивана! Идемо на нова злата!", поручио је Вучић на свом званичном Твитер налогу.

"Браво Ивана Шпановић! Честитам Вам од срца освајање златне медаље на Европском првенству у Минхену. Хвала Вам сто представљате Србију у свету на најлепши начин", поручила је Брнабићева.

недеља, 07. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару