Читај ми!

Весић: Поносан сам што Београд има атлетски митинг

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је ће атлетски митинг "Belgrade Indoor Meeting" бити одлична промоција за сам град. Ателтски митинг, који је на програму 7. марта у Штарк арени, биће увертира пред Светскао дворанско првенство у атлетици, у окивру ког ће атлетско борилиште у Арени угостити звезде светске атлетике.

Главне звезде митинга биће српска атлетичарака Ивана Шпановић Вулета и олимпијски шампион у скоку с мотком Швеђанин Арманд Дуплантис.

"Желим да се захвалим свима који учествују у организацији овог митинга. Свако такмчење је промоција Београда и спорта. Ово је добра промоција атлетике, која је је захваљујући Веселину Јевросимовићу постала спорт којим се поносимо. Стали смо пуним срцем иза овог такмичења, јер знамо шта оно доноси. Промоцију спрота, ателтике, али туризма. Срећан сам и поносан што имамо ово такмичење. То ће бити једно од најпраћенијих такмичења. Желим такмичарима много успеха, да Арена буде пуна. Да се Београд представи као добар домаћин. Ми ћемо наставити да подржамо атлетику и Атлетски савез. Много среће на такмичењу, да ми још једно покажемо да смо добри домаћин", рекао је Весић на конферецнији за медије.

Председник Српског атлетског савеза Веселин Јевросимовић истакао је да је ово највећи митинг који ће бити организован у Србији.

"Добили смо силвер статус, што значи да ће бити највећи атлетиски митинг који је Србија икада организовала, а који је увертира у Светско првенство. Учешће је најавило више од 130 такмичара, имамо преко 30 такмичара из иностранства. Све смо припреме пред Светско првенство већ смо завршили и остаје само технички део и организациони. За само СП имамо преко 1450 акредитованих атлетичара са нормама из преко 160 земаља. Више од 120 земаља је откупило ТВ пренос, па ће Србија у марту бити атлетски центар света. Отворићемо и атлетски музеј и он ће бити отворен све до краја СП. Између осталог, ту ће бити изложене медаље и спринтерице Иване Вулете", рекао је Јевросимовић.

"Имамо три олимпијска шампиона, три европска шампиона, нашу Ивану која је била првак света и још много врхунских такмичара", додао је председник САС.

Српска атлетичарка Ивана Шпановић Вулета рекла је да задовољство бити у друштву рекордера као што је Арманда Дуплантиса.

"Арена поново изгледа спектакуларно и сви ће бити одушевљени и самом атмосфером и такмичарима. Митинг у понедељак ће бити увертира у оно што следи. Пресрећна сам што сам здрава и способна да се такмичим. Отворила сам сезону квалитетно и сазнањем да пред две недеље треба да се појавим као бранилац титуле, то ми је довољно да пружим максимум да то поновим. Остајем доследна себи, бићу спремна и у понедељак желим да се примакнем седмици (даљини од седам метара). Онда остаје да спремна дочекам такмичење. Апелујем да у што већем броју дођемо да гледамо и Монда и за викенда да пратимо такмичења јер сам сигурна да ће више од једног светског рекорда бити оборено", рекла је Шпановић Вулета.

Арманд Дуплантис каже да је узбуђен што је опет у Београду.

"Овде сам други пут и претходна посета је била веома успешна, био сам близу обарања светског рекорда. У овом моменту идем само на такмичења где мислим да сам у могућности да оборим светски рекорд и не бих ишао нигде где то не бих могао. Зато сам овде и ментално сам спреман да идем на нови светски рекорд, то је мој фокус и број један циљ. Очигледно је да сам због овде", поручио је Дуплантис.

Селектор САС Един Зуковић рекао је да је да је ово последње такмичење за испуњавање норми за СП.

Зато имамо и много пријаљених атлетичара и спрски такмичарки ће моћи да изборе норме. Позвао бих публику да дође, јер сав приход иде хумантарне сврхе", поручио је Зуковић.

понедељак, 08. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару