Читај ми!

"Арена ће изгледати као једна од најлепших атлетских дворана на свету"

Директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић открио је за РТС како теку припреме за предстојеће Светско дворанско првенство у Београду. Највеће такмичење ове године биће одржано од 18. до 20. марта у "Штарк арени", у којој увелико теку радови.

У припреми је искоришћено 120 тона челика за подконструкцију, као и 100 тона челика за саму стазу, што је Бранковић оценио као "озбиљан инфраструктурни пројекат".

"Посао раде фирме које већ имају искуство из 2017, иако је тада било много непознаница. Данас знамо све. Ако неко мисли да нема проблема – има их, али се брзо решавају", рекао је Бранковић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

"Верујем да ће 'Београдска арена' до краја овог месеца изгледати као једна од најлепших дворана на свету икада, са новом, модерном атлетском стазом. Врло брзом, на којој ће најбољи атлетичари света имати прилику да постижу најбоље резултате. Сигуран сам да ће пасти неколико светских рекорда."

Бранковић је открио да ће 7. марта, на истом месту, бити одржан "Belgrade Indoor Meeting" – дворански митинг који ће бити генерална проба за већину такмичара.

"Belgrade Indoor Meeting ће бити одржан у силвер издању. То је издање испод највећих светских дворанских митинга", истакао је Бранковић и потврдио да ће преноси и овог такмичења бити на РТС-у.

Од највећих звезда очекује се наступ Рајана Краузера, који је недавно оборио рекорд у бацању кугле, али му он није признат. Доћи ће и светски рекордер у скоку с мотком Арманд Дуплантис, олимпијски шампион на 100 метара Марсел Џејкобс, седмобојац Кевин Мајер...

Што се тиче српских такмичара, највише се наравно очекује од скакачице Иване Шпановић.

"Главна звезда наше атлетике свакако је Ивана Шпановић, која брани титулу светске шампионке из Бирмингема. Показала је и на првом такмичењу на првенству Србије прошлог викенда да је никад спремнија. Вратила се после месец-два припрема у Дубаију, никад више није скочила у нашој 'малој Арени' како је ми зовемо и сигуран сам да ће препуном 'Ареном' поновити оно што је урадила 2017, када смо сви били поносни на то што је она урадила и скочила 7,24 и освојила злато."

Од осталих, истичу се Елзан Бибић, Маја Ћирић, Армин Синанчевић, и Асмир Колашинац, који према Бранковићевим речима, најављује хитац дужи од 21 метра.

За крај, директор Атлетског савеза је апеловао да људи на време купе улазнице за такмичење које ће, због распореда у хали, бити одржано пред максимално 8.000 људи, колико износи капацитет.

понедељак, 08. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару