Читај ми!

Колашинац за РТС открио када ће завршити каријеру

Српски репрезентативац у бацању кугле Асмир Колашинац открио је гостујући у Београдској хроници РТС-а када ће завршити каријеру. Колашинац је истакао да се нада да ће Олимпијске игре у Јапану бити одржане ове године, како би могао да по четврти пут учествује на највећем планетарном спортском такмичењу.

Рођени Сјеничанин до сада је три пута учествовао на Олимпијским играма и најбољи резултат му је седмо место, које је заузео у Пекингу 2008. и Лондону четири године касније.

"Бићу, још нисам спреман за Олимпијске игре. Сада темпирам форму за Европско првенство, а до Олимпијских игара имам довољно времена да се припремим. Надам се да се ништа лоше неће десити да се, не дај боже, те Игре откажу", рекао је Колашинац гостујући у Београдској хроници.

Истакао је да нема трему пред наступ у јапанској престоници, а потом потврдио и када планира да се пензионише.

"Оно што очекује нас следеће године јесте Светско првенство у дворани које ће бити одржано у Београду. Мислим да је то одлична прилика да се на леп начин повучем. Нисам донео дефинитивну одлуку, али мислим да ћу се повући тада."

Српски атлетичар је прошле године прележао ковид, његова породица је такође имала проблема са вирусом, као и читава Сјеница, у којој је било једно од највећих жаришта у Србији. Открио је и како је изгледала његова борба са коронавирусом.

"С обзиром на то да сам био позитиван крајем маја, остатак сезоне сам морао да откажем. Покушавао сам да организујем неке припреме, међутим, последице су се огледале у томе што нисам могао дуго да издржим тренинг. Више од три месеца сам осећао последице, имао сам блажи облик. Буквално нисам ни знао да имам док нисам изгубио чуло укуса и мириса. Након тога три месеца нисам могао да тренирам нормално. Једном дневно бих тренирао, а онда бих следећи дан морао да одмарам. Сада, када сам потпуно здрав, тренирам два пута дневно, без икаквих последица и умора."

После свега је почео да тренира и сада се спрема за изазове који су пред њим.

"Око Нове године, после 10 месеци, имао сам прво такмичење. Резултати које сам правио ове зиме су задовољавајући. Пред нама је Европско првенство у дворани у Пољској, а пре тога имамо једно значајно такмичење које ће бити одржано код нас у Београду. Наредне недеље, у четвртак, на програму је Сербиан опен, шести по реду", закључио је Колашинац.

петак, 06. септембар 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару