Детаљи трке од Загреба до Београда, први дан

Тим од шесторо тркача из Београда, предвођен капитеном Биљаном Цвијановић, после 19 сати трчања прешао је око 280 км свог зацртаног пута од Загреба ка Београду, ушао је на територију Републике Србије, и нашао се на 8. месту светске листи “The Speed Project Do It Yourself” трке. Ипак, остало је још скоро толико да се истрчи у једној од најзахтевнијих трка њихових живота.

У суботу тачно у 13 часова, старим брдовитим загребачким путем, шесторка из Србије упутила се ка нашем главном граду. Циљ им је да пређу што више километара за 31 сат и 15 минута, односно да у Београд стигну вечерас нешто пре 20.00. Стратегија тима подразумева поделу у два мања тима од по троје тркача који се смењују на свака три сата, док се унутар подтимова штафета предаје следећем тркачу на свака четири километара.

Овај темпо се у самом старту показао као добар избор, јер је тим истрчао много више од почетно планиране километраже. Оно што је тркачима током јучерашњег дана била помало отежавајућа околност је веома висока температура од око 28 степени.

"Дан је био веома топао, али нас је адреналин гурао да трчимо брже и јаче. Ноћ је била поприлично тешка, међутим успели смо да истрчимо планиране деонице брже него што смо имали у плану на самом почетку. Подељени смо у два подтима, један чине Стефана Церовина, Петар Ристивојевић и Марко Возаб, док смо у другом Данило Фабрис, Милош Димитријевић и ја."

"Када један тим трчи, други је на тросатној паузи и успева мало да одспава у комбију који нас прати све време, и поврати енергију. Овај други дан трчања ће нам бити свакако тежи, не толико због предела и пута који ћемо да прелазимо, колико због умора јер трчимо сатима, али оптимизам је веома присутан", каже капитен Биљана Цвијановић док се припрема да истрчи своје нове километре.

И док Биља трчи своју деоницу пута, у адидас Runners Belgrade возилу остатак тима покушава да припреми тело за нови напор. На столу је и доручак који садржи обавезне протеине и угљене хидрате, ту су јаја, воће, орашасти плодови и пиринач. Саборци помажу једни другима масажом мишића и истезањем, а када виде да је тркачу који управо прелази своју километражу потребна додатна подршка, успоравају возило, пуштају му омиљене песме и бодре га да настави даље.

И мештани околиних места су били ту да аплаудирају адидас Runners Belgrade тиму, они су излазили на путеве, снимали тркаче и говорили им поруке подршке што је екипи из Београда дало још више елена да наставе даље у пуној брзини.

"The Speed Project" трка

"The Speed Project" је трка која се сваке године трчи од Лос Анђелеса до Лас Вегас, кроз неприступачну пустињску долину симболичног назива Долина смрти. Оригиналну екипу чине тимови од по 6 тркача - 2 девојке и 4 мушкарца, али осим тога постоје и скроз женски тимови, соло тркачи, као и фрее стyле тимови који броје од 4 до 62 члана. Ове године важе мало другачија правила, тркачи сами бирају руту, локацију и стратегију трке. Једина правила су да се трчи штафетно, тако да у сваком тренутку трчи само један тркач из тима и да се пређе што више километара за 31 час и 15 мин.

Пренос трке и резултате адидас Runners Belgrade тима, као и свих такмичара широм света могу се пратити и путем интернета на порталу tspdiy.com

петак, 06. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару