Шпановић: Не брину ме преступи, фокус на Бирмингем

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић задовољна је резултатима на митинзима у Карлсруеу и Диселдорфу без обзира на, неуобичајено, велики број преступа.

Рекордера у скоку удаљ била је трећа на првом овосезонском наступу одржаном у Карлсруеу, док је у Диселдорфу освојила прво место.

"Задовољна сам урађеним. Најјачи утисак је што сам на првом митингу направила пет преступа, али то су били квалитетни скокови. Није потребно да будем у најбољој форми на митинзима. Митинг 'Сербија опен' у Београду ће ми освежити емоције и послужити као припрема пред Светско првенство у Бирмингему, на које сам максимално фокусирана", изјавила је Шпановићева на конференцији за новинаре у Хотелу "Москва".

Тренер Горан Обрадовић истакао је да ће скок од 7,10 метара бити довољан за освајање златне медаље на Светском првенству у Бирмингему.

"Имамо недељу дана припремних тренинга, затим Београдски митинг у наредну среду и Глазгов седам дана пре Светског првенства у Бирмингему 4. марта. С обзиром на околности у којима тренирамо, а то је бетон, онда се спремамо за ту подлогу, мада Ивани више одговарају даске. У Глазгову ћемо бити на даскама, а у Бирмингему на бетону. Сматрам да ће 7,10 метара или нешто више бити довољно за златну медаљу."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 09. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару