Ивана Шпановић одбранила титулу Дијамантске лиге

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић победила је на финалном митингу Дијамантске лиге у Бриселу са даљином од 6,70 метара, чиме је одбранила трофеј од прошле сезоне. Ивана је најбољи скок остварила у последњој серији.

Ивана Шпановић је одбранила трофеј у Дијамантској лиги, пошто је на финалном такмичењу у Бриселу остварила резултат од шест местара и 70 центиметара, и то скоком у последњој серији.

Ивана је тако освојила утешну награду, после разачаравајућег наступа у финалу Светског првенства у Лондону прошлог месеца.

У Бриселу је виђена невероватна борба најбољих осам такмичарки ове сезоне, па је тако пред последњу серију разлика између првих пет такмичарки била је само по један центиметар.

Ипак, Ивана је у последњој серији остварила најдужи скок на такмичењу, Тијана Бартолета је после ње преступила, што је означило почетак славља српске атлетичарке и њеног тренера.

"Пресрећна сам што сезону завршавам освајањем Дијамантске лиге, много ми значи ова победа нарочито после свега што се десило у Лондону. Поносна сам што сам баш у шестој серији успела да изведем најбољи скок такмичења", рекла је Ивана.

Тренер Горан Обрадовић истакао је да је цело такмичење обележила велика неизвесност и разлика у само неколико центиметара.

"Морам да признам да скакачице веццерас нису биле расположене за велике скокове нарочито после треће серије када је на залетишту због организационих проблема наступила пауза више од 20 минута и било им је јако тешко да се врате. Ипак, Ивана је још једном доказала да уме да се избори са притиском и да у шестој серији однесе победу, и одбрани Дијамантски трофеј од прошле године", закључио је тренер Обрадовић.

Овако је протекло такмичење у Бриселу: 

20.06 – Бартолета је преступила у последњој серији, Ивана је одбранила титулу у Дијамантској лиги.

20.04 – Одличан скок Иване Шпановић у последњој серији од 6,70, тренутно је на првом месту. После ње скаче само Тијана Бартолета. 

19.57 – Невероватни резултати у Бриселу, првих пет такмичарки су у пет центиметара.

После пете серије води Лорејн Југен са 6,65, Шакила Саундерс скочила је 6,64. Бартолета је сада трећа са 6,63, док је Шпановићева четврта са 6,62. Бритни Рис је на петом месту са 6,61.

Ивана је преступила у петој серији. 

19.47 – Завршена је четврта серија, нема промена у пласману. Све такмичарке су имале нешто слабију серију, као да је пауза утицала на њихов учинак.

Ивана је у четвртој серији забележила скок од 6,41 метар, и даље се налази на другом месту.

19.35 – После паузе, настављено је такмичење у скоку удаљ. 

19.15 – После три серије, води Тијана Бартолета, која је за центиметар претекла Ивану – 6,63 метра.

Изузетно неизвесно такмичење у Бриселу. Ивана је и у трећој серији скочила 6,62, док је трећа Лореј Југен са 6,61, колико је скочила и четвртопласирана Бритни Рис.

Следе Американка Саундерс, Британка Проктор, Рускиња Клишина и Немица Салман-Рат. 

19.07 – Ивана после друге серије заузима прво место са скоком од 6,62 метра. По центиметар мање скочиле су Лорејн Југен и Бритни Рис.

19.00 – Ивана Шпановић у првом скоку забележила даљину од 6,39 метара и налази се на петој позицији. 

18.50 – Почело је такмичење у скоку удаљ у конкуренцији дама.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 09. септембар 2024.
23° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару