Стипе Жунић: Фантастичан је осећај бити на трону

Хрватски бацач кугле Стипе Жунић рекао је да је поносан због освојене бронзане медаље на Светском првенству у Лондону.

"Фантастичан је осећај бити на трону. Баш сам задовољан и срећан. Осећања су се смирила, тако да сам јако поносан на себе у овом тренутку", рекао је Жунић, пренела је Хина.

Жунић је хицем од 21,46 метара освојио бронзану медаљу и тако постао први хрватски атлетичар који се попео на победничко постоље на светским првенствима, јер су до сада светске медаље у сениорској конкуренцији освајале само скакачица у вис Бланка Влашић и бацачица диска Сандра Перковић.

"Ово је историјски тренутак. Мислим да ћемо тек након неког времена схватити што смо урадили. За сад имамо све емоције под контролом. Сви смо препоносни и презахвални", рекао је Жунић.

Четири његова хица у финалу ишла су преко 21 метра, а у петој серији је имао можда и најбољу даљину, али је преступио.

"У петој серији сам преступио хитац за златну медаљу. Међутим, не можемо жалити сад за тим, то је све део спорта", рекао је он.

Жунић је до победничког постоља на СП прошао ретко тежак спортски пут који је започео као кикбоксер, светски првак у јуниорској конкуренцији, док је у атлетску каријеру прво кренуо као бацач копља и умало је успео да се квалификује за наступ на Олимпијским играма 2012. године, на којима су атлетска такмичења одржана на истом стадиону.

На крају се пронашао у бацању кугле, којим се на професионалном нивоу бави тек три године.

"Што се тиче мог пута, он је стварно био и трновит и тежак, али то је један пример живота који никад није лаган. Треба се борити за сваки успех. Ништа се не догађа преко ноћи, ништа не долази без великог труда и одрицања. Са 19 година сам постао бацач копља, а две тешке повреде, операције лакта и рамена су ме усмериле према бацању кугле. Небо је знало да има нешто боље за мене од бацања копља у којем сам се толико трудио и чак био јако близу да будем ту на ОИ 2012", рекао је Жунић.

"Али, ево сада сам дошао у Лондон и освојио светску медаљу као бацач кугле", закључио је 26-годишњи Задранин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 09. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару