Рудиша пропушта СП због повреде

Кенијски атлетичар Дејвид Рудиша повукао се са Светског првенства у Лондону због повреде. Актуелни светски и олимпијски шампион, први и једини атлетичар у историји који је 800 метара истрчао за мање од минут и 41 секунде, на свом Твитер налогу је написао да је "тужно и разачоравајуће" пропустити Светско првенство.

Рудиша је раније ове недеље изјавио да је узбуђен што ће се вратити у Лондон где је пре пет година на Олимпијским играма поставио светски рекорд на 800 метара - минут и 40,91 секунду, пренели су британски медији.

Он је први и једини атлетичар у историји који је 800 метара истрчао за мање од минут и 41 секунде.

Рудиша ове сезоне има тек 19. време, али би свакако био једна од највећих звезда шампионата света у Лондону.

Он је на светским првенствима у Даегуу 2011. и Пекингу 2015. године освајао златне медаље на 800 метара, а најбољи је био и на Олимпијским играма у Лондону 2012. и Рио де Жанеиру 2016.

Светско атлетско првенство у Лондону одржава се од 4. до 13. августа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 09. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару