Колак победила у Лозани

Олимпијска шампионка у бацању копља Сара Колак победила је на митингу Дијамантске лиге у Лозани са најбољим резултатом у свету ове године од 68,43 метра, што је и нови хрватски рекорд. Колак је у Лозани за чак два метра и 25 центиметара поправила свој досадашњи најбољи резултат с којим је и стигла до злата у Рио де Жанеиру прошле године.

Као и у Рију, Колак је до победе стигла у последњој шестој серији у коју је ушла као другопласирана с резултатом 66,65 метара из треће серије, што је тада био и хрватски рекорд.

Боља од ње била је светска рекордерка, Чехиња Барбора Шпотакова са 67,40 метара.

Али, тада је 22-годишња Хрватица бацила најбољи хитац у свету у последње четири године, пише агенција Хина.

Колак је у Лозану стигла с најбољим хицем сезоне од 65,23 метра, а ту је даљину је током овог такмичења пребацила три пута. Треће место заузела је Аустралијанка Кетрин Мичел са 66,12 метра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 10. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару