Амели Терзић златник Кроса РТС-а

Оснивач и руководилац Кроса Радио телевизије Србије Стеван Ковачевић уручио је у Новом Пазару златник Амели Терзић за укупну победу на последњем Кросу РТС-а.

"Када смо пре 26 година колега Никола Мирков, Милан Лекаревић из Сремске Митровице и ја покренули ову причу, ни највећи оптимисти нису слутили да ће то постати највећи и најмасовнији крос на континенту. Велике заслуге припадају Новом Пазару и атлетичарима, које ствара тренер Рифат Зилкић. Амела годинама доминира на нашем такмичењу и заслужено осваја ово важно знамење. Верујем да ће врло брзо кренути стопама Иване Шпановић", рекао је Ковачевић.

Амела Терзић је недавно завршила припреме на Златибору, а на Првомајском митингу у Бару победила је у трци на 800 метара резултатом 2:05,60 минута.

"Драго ми је што сам златник РТС-а примила у мом граду, што све чини додатно лепшим. Хвала организаторима, али и екипи која је увек уз мене. Што се припрема тиче, одлично су протекле, а послужило нас је и време. Очекивала сам да ћу у Бару бити бржа, али задовољна сам, с обзиром на јак ветар", навела је Терзићева.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац оценио је да је златник РТС-а још једно признање за Амелу, тренера Зилкића, Атлетски клуб Нови Пазар и град.

"Град смо атлетике и спорта. Поносни смо на резултате атлетског клуба, пре свега на Амелу. Верујем да ће убудуће бити још признања и да ће нас још много пута обрадовати. На велику радост, средином јула бићемо домаћини шампионата Балкана, имаћемо прилику да уживамо у наступима репрезентативаца Србије, а посебно наших суграђана за Амеле и Елзана Бибића. Надам се да ће освојити и медаље", казао је Бишевац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару