Читај ми!

Кенијски брачни пар победио на маратону у Паризу

Кенијски брачни пар Пол Лоњангата и Пјурити Рионорипо победили су у мушкој и женској конкуренцији на маратону у Паризу. Кенијски маратонци су доминирали маратоном у Паризу, јер су онели трофеје и за све остале пласмане, осим трећег места у женској конкуренцији које је припало атлетичарки из Етиопије.

Лоњангата је победио за два сата, шест минута и 10 секунди. То је његова трећа победа у маратону, пошто је претходно победио у Лисабону 2013. и Шангају 2015. године.

Његови сународници освојили су друго и треће место. Фаворит пре трке Стивен Чебогут заузео је друго место резултатом 2:06,56, док је Соломон Јего трку завршио са 2:07,13 сата.

У женској конкуренцији победила је супруга победника маратона Пјурити Рионорипо, резултатом 2:20,50 сата. Она је тако поправила сопствени рекорд Париског маратона за скоро четири минута.

Кенијка Агнес Барсосио заузела је друго место са 2:21,02, а трећа је била Фломена Чејеч из Етиопије са 2:21,23 сата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару