Читај ми!

Маратон у Јагодини са више од 2.000 тркача

У Јагодини се одржава први улични маратон у Србији, на коме учествује више од 2.000 тркача из Србије и иностранства, међу којима је и најбоља српска тркачица Оливера Јевтић. По веома лепом времену маратон прати око 10.000 гледалаца а присуствују и бројни бивши истакнути атлетичари Србије и бивсе Југославије.

Маратон се одржава под мотом "Сви смо ми победници", а уз такмичаре из Србије у маратона и полумаратону учествују такмичари из Швајцарске, Пољске, Русије, Румуније, Бугарске, Кеније и земаља бивше СФРЈ: Босне и Херцегвине, Македоније и Хрватске.

Највише пријављених је за маратон који се трчати на 42,195 километара и за полумаратон на 21 километар, више од 600 такмичара. У исто време, када и маратон кренула је и трка задовољства, на пет километара.

Осим маратона, полумаратона и трке задовољстава, одржава се још 10 трка, трче деца вртића, основних и средњих школа.

Наградни фонд маратона је 3.100, 2.200 и 1.300 евра а пласман се одређује по нето времену учесника, стоји на сајту Јагодинског маратона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару