Читај ми!

Отворен Атлетски стадион у Новом Пазару

У Новом Пазару је свечано отворен новоизграђени атлетски стадион, укупне вредности од 136,6 милиона динара. Отварању су присустволи премијер Александар Вучић, министари Вања Удовичић и Расим Љајић.

Изградња стадиона почела је пре три године, а већи део инвестиције, 60 одсто, односно 80 милиона динара, обезбедило је Министарство омладине и спорта, а 40 одсто град Нови Пазар, док је израду пројекта платио Атлетски савез Србије. Стадион има осам стаза за трчање.

Остало је да се изведе још трећа, и последња фаза, која предвиђа простор за загревање, који би био покривен, како би пружио могућност за тренирање и по лошим временским приликама.

Европски шампион у бацању кугле Асмир Колашинац рекао је да је јако срећан и поносан што присуствује нечему што је пре само пар година изгледало као немогућа мисија, сан који се можда никада неће оставрити.

Својим резлтатима одавно смо у Европи. Са чиме смо каснили - била је инфраструктура. У протеклих пет година, захваљујући влади премијера Александра Вучића, у координацији са Аткетским савезом, који је радио те пројекте, изграђено је 10 атлетских стадиона и једна дворана, међу којима и овај драгуљ са 'Хаџета'", подвукао је он.

Ми атлетичари дугујемо посебну захвалност премијеру јер је он помогао развоју атлетике више за тих пет година него 80 колико атлетика и Савез постојен у Србији", нагласио је Колашинац.

Захвалио се, у вези стадиона на Хаџету и Расиму Љајићу и граду Новом Пазару који су омогућили да спортисти унудуће тренирају у идеалним условима.

Обећавам да ћемо овде ковати многе медаље које ћемо освајати на такмичењима. Овај стадион је направљен због нас, за нас и сву омладину Санџака, а колики је његов значај потребно је да прође неко време. Његов значај је као и свака школа и факултет, па чак и аутопут који је планиран да прође овуда", рекао је он.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекаоје је да је радостан што може да присуствује отварању најмодернијег стадиона, како на овом просторима, тако и у Европи.

„Показали смо да не постоје границе, да је Нови Пазар пођенако битан као сваки други град у Србији, да нема привилегованих, да ће овај град бити центар спорта региона", нагласио је Удовичић.

Он је подсетио да је својевремено, када је пре пар година долазио да види где ће се подићи стадион, објашњавали да је то немогуће на брду.
„Показали смо да ниједно брдо не може да буде препрека, ако је то у интересу спорта и наше деце", казао је Удовичић.

Он се захвалио Влади, премијеру и министру Расиму Љајићу без чијег ентузијазма, каже, стадион не би био изграђен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару