Ивана Шпановић победила у Загребу, уз рекорд митинга

Српска скакачица у даљ Ивана Шпановић победила је на Ханжековић Меморијалу у Загребу скоком од седам метара и три центиметра. Амела Терзић заузела девето место у трци на 3.000 метара.

Ивана Шпановић је практично могла до победе свим скоковима на такмичењу, пошто је сваки њен исправан скок био бољи од најбољег резултата другопласиране Џасмин Сојерс (6,68 метара).

Шпановићева је најбољи скок имала у шестој серији, 7,03 метра. Због забележеног ветра тај скок не може да се призна и као рекорд митинга, али се српска атлетичарка уписала као нова власница рекорда митинга с резултатом 6,96 метара који је остварила у другој серији.

Досадашњи рекорд митинга 6,79 метара био је у власништву вицешампионке света Шаре Проктор, која је вечерас заузела треће место резултатом 6,55 метара.

"Још један лет преко седам метара и одлична серија скокова, прелеп амбијент на стадиону, повољан ветар, дивна атмосфера, све у свему било је задовољство такмичити се вечерас у Загребу. А, сада једва чекам да скачем пред домаћој публиком у Београду и да заједно прославимо ову невероватну сезону", рекла је српска рекордерка после такмичења.

Ивана Шпановић ће за крај своје најуспешније сезоне скакати пред домаћом публиком, у Београду 11. септембра на Теразијама.

Српска атлетичарка Амела Терзић заузела је девето место у трци на 3.000 метара на Меморијалу Бориса Ханжековића у Загребу.

У конкуренцији 12 атлетичарки, ова Новопазарка прешла је стазу за девет минута, 10 секунди и 12 стотинки.

Победница Маргарет Челимо Кипкембои из Кеније остварила је време од 8:45,69 минута, док је њена сународница Агнес Џебет Тироп била друга са 69 стотинки слабијим резултатом.

Треће место припало је Холанђанки Сузан Којкен са 8:46,88 минута.Ханжековићев меморијал припада Светској Челенџ серији митинга, а одржан је 66. пут.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару