Читај ми!

ЕП у атлетици, Тамара Салашки у финалу на 400 метара

Другог дана Европског првенства у Амстердаму наступиће четворо српских атлетичара, које очекују два финала, једно полуфинале и једне квалификације. Тамара Салашки изборила је пласман у финале на 400 метара. Марија Вученовић није успела да се домогне финала у бацању копља. Дудаш наставља са великом борбом и после седме дисциплине и даље је на другом месту.

19.00 - Лазар Анић завршио је на десетом месту са резултатом 7.63.

17.44 - Тамара Салашки је у дисцилини 400 метара, са временом 52,27, освојила друго место у својој полуфиналној групи, што је било седмо време у полуфиналу, и пласирала се у финале.

Српска атлетичарка је у последњих 100 метара ушла као четвртопласирана, али је сјајним финишом успела да обезбеди другу позицију и пласман у финале.

Најбрже време у полуфиналу имала је Италијанка Либанија Гренот, која је кроз циљ прошла за 50,43 секунде.

Финале трке на 400 метара на програму је у петак од 20.25.

17.40 - Немачка атлетичарка Кристина Шваниц освојила је златну медаљу у бацању кугле на Европском првенству у Амстердаму.

Шваниц је до злата стигла хицем од 20 метара и 17 центиметра у првој серији. Сребро је освојила Анита Мартон из Мађарске, која је куглу бацила 18,72 метра, док је бронзана медаља припала турској атлетичарки Емел Дерели хицем од 18,22 метра.

13.20 - Српска атлетичарка Марија Вученовић није успела да се пласира у финале у бацању копља на Европском првенству у Амстердаму, пошто је заузела последње место у квалификационој Групи А.

12.40 - У току је такмичење у десетобоју, а српски атлетичар Михаил Дудаш је други после седам дисциплина.

Српска атлетичарка Марија Вученовић није успела да се пласира у финале у бацању копља на Европском првенству у Амстердаму пошто је заузела последње место у квалификационој Групи А. Вученовићева је резултатом 49 метара и 18 центиметара заузела последње, 15. место у Групи А.

Норма за финале је 60 метара или најмање 12 најбољих резултата. Прва у Групи А била је олимпијска и европска шампионка Чехиња Барбора Шпотакова са 63,73 метра.

Тамара Салашки је у дисцилини 400 метара, са временом 52,27, освојила друго место у својој полуфиналној групи, што је било седмо време у полуфиналу, и пласирала се у финале.

Лазар Анић је у финалу скока у даљ завршио на десетом месту са резултатом 7.63.

После првог дана такмичења у десетобоју Михаил Дудаш заузима друго место, а у четвртак је на програму још пет дисциплина – 110 метара с препонама, бацање диска, скок с мотком, бацање копља и трка на 1.500 метара.

Првог дана такмичења на Европском првенству у финале су се пласирали Драгана Томашевић у бацању диска и Ивана Шпановић у скоку удаљ.

Ведран Самац због повреде колена није стартовао у бацању копља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару