Читај ми!

Атлетски митинг у новој дворани, оборен национални рекорд у скоку с мотком

Прву атлетску дворану у Београду и међународни митинг "Сербијан опен индор" свечано отворио председник Николић. Први национални рекорд у новој дворани оборио Ђорђе Мијаиловић у скоку с мотком – 5,21 метар. Митингу присуствовао и најбољи тенисер света Новак Ђоковић.

У Београду је одржан први међународни атлетски митинг "Сербијан опен индор" и то у новој дворани, која ће убудуће бити центар за тренинг најбољих српских атлетичара.

Српски атлетичар Ђорђе Мијаиловић поставио је први национални рекорд у дворани у скоку с мотком од 5,21 метар.

Мијаиловић је у новоизграђеној дворани на међународном митингу "Сербијан опен" заузео друго место, иза Хрвата Ивана Хорвата, који је скочио 5,63 метра.

Треће место припало је Словенцу Року Добершеку, док је четврти био домаћи такмичар Михаил Дудаш.

Прву трку, пре свечаног отварања, истрчали су најмлађи атлетичари које су на циљу, после 60 метара, дочекали представници Атлетског савеза Србије, председник Србије Томислав Николић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, градоначелник Београда Синиша Мали и државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић.

Отварању је присуствовао и Свен Арне Хансен, први човек европске атлетике, који је честитао на "фантастичном дану за српску атлетику" и истакао да једва чека да поново дође у Београд следеће године, када ће се у главном граду одржати континентални шампионат у дворани.

У скоку удаљ, очекивано, тријумфовала је Ивана Шпановић са скоком од 6,85 метара, али је изостало обарање националног рекорда.

Српски атлетичар Елзан Бибић освојио је прво место у трци на 3.000 метара. Он је стазу претрчао за осам минута, девет секунди и шест десетинки.

"Задовољан сам наступом, трка је била изузетно јака. Пре два дана сам имао Балканско првенство, али сам оставио мало резерве за овај митинг јер сам знао да ме чека јака и брза трка... Трчао сам са јаким атлетичарима, нимало наивним. Хвала публици која је била из мене и бодрила ме, они су урадили пола посла", рекао је Бибић новинарима после трке.

Српска атлетичарка Амела Терзић заузела је друго место у трци на 3.000 метара, на митингу "Сербијан опен" у Београду.

Терзићева, чланица Новог Пазара, остварила је време од девет минута три секунде и тридесет девет стотинки.

Прво место заузела је Румунка Анкуца Бобоцел (9:03:06), а треће Силвија Данекова из Бугарске (9:13:12).

Поред великог броја званица из света политике и спорта, митингу је присуствовао и најбољи тенисер света Новак Ђоковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару