Шпановић: Конкуренција је почела да ме се плаши

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић рекла је да су конкуренткиње у скоку у даљ почеле да је се плаше, јер пет везаних медаља на великим такмичењима не може да буде случајност. Шпановићева ће сутра од 17.05 скакати на митингу у Берлину, чиме ће завршити ову сезону, коју је оценила најуспешнијом до сада.

Ивана Шпановић је на Светском првенству у Пекингу освојила бронзану медаљу скоком 7,01 метар, чиме је оборила лични рекорд, а потом је са 7,02 то поновила на митингу Дијамантске лиге у Цириху, где је била најбоља.

"Једна медаља може да буде случајност, али пет везаних... Конкуренција зна да од мене може да очекује велике даљине. Сигурно је и да се на такмичењима нећу појављивати неспремна. Митинзи су ми важни због припреме за велика првенства, на највећим такмичењима желим да будем најспремнија", рекла је Шпановићева групи српских новинара у Берлину.

Ивана ће сутра од 17.05 скакати на митингу у Берлину, чиме ће завршити ову сезону, коју је оценила најуспешнијом до сада.

"Митинг у Берлину ће бити за моју душу, да пробам да поново скочим далеко и прикупим бодове за крајњи пласман најбољих скакачица на свету. Ово ми је једна од успешнијих година с обзиром на то да сам освојила две медаље и била никад ближа освајању златне лиге у укупном пласману", казала је српска национална рекордерка у скоку у даљ.

Ивана Шпановић је додала да је Европско првенство у дворани 2014. мотивисало за наставак, јер је ту испунила олимпијску норму и "није морала касније да је јури".

Такође, навела је да јој је након тог такмичења пријала двонедељна пауза због повреде, током које се одморила.

"После тога је све било подређено припреми за Пекинг. Ту ми је било најбитније да нападнем седмицу и јако сам поносна што сам то успела два пута, иако технички нисам то најбоље одрадила. Скочила сам 7,01 са не баш 100 одсто својих могућности и то је нешто што ми ствара слику о томе колико стварно ја могу да скочим", казала је она.

Као одскочну даску у каријери навела је освојену бронзану медаљу на Светском првенству у Москви пре две године.

"После медаље у Москви дошао је налет самопоуздања који расте из дана у дан и мислим да смо на правом путу да направимо нешто стварно велико", додала је.

Шпановићева је истакла да већ размишља о предстојећим Олимпијским играма у Рио Де Жанеиру и да је сигурна да ће јој скок од седам метара на њима донети медаљу.

"Рио је дефинитивно највећи циљ следеће године, иако ће бити светско дворанско, као и европско првенство. Конкуренцију познајем, поново ће се појавити оне које скачу седам метара, али мотивише ме и бодри константност и што сваке године повећавам ниво", рекла је Шпановићева.

Она је истакла да у Рију очекује много више успеха српског спорта него у Лондону 2012.

"Биће сигурно много другачије него у Лондону. Ово је била година спорта, направили смо невероватне успехе и стварно сам поносна на све њих и што сам део тога. У Риу ће бити онако како сви потајно желимо", рекла је Ивана Шпановић.

Поред ње, у Берлину се налази и кошаркашка репрезентација Србије, која ће данас почети такмичење на Светском првенству. Шпановићева је рекла да неће моћи да их испрати иако би то желела.

"Волела бих да могу уживо да их пратим, али то одузима пуно времена када сам на такмичењу, фокус мора да остане само на ономе што ја радим", рекла је Ивана Шпановић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару